19-vuotias Borja Garcés teki viime kaudella satumaisen debyytin Atlético Madridin edustusjoukkueessa, kun hän onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä La Liga -ottelussaan. Garcés oli kuitenkin viime kaudella Atléticon reservijoukkueen pelaaja, mutta tulevaisuus näytti valoisalta.

Näkymän kuitenkin himmenivät maaliskuun lopussa, kun Garcésin oikean polven ristisiteet vaurioituivat. Nuori mies leikattiin 2. huhtikuuta, ja edessä oli pitkä toipumisjakso.

Nyt, kahdeksan kuukautta myöhemmin Garcés on palannut kentille. Hän pelasi keskiviikkoiltana reilut puoli tuntia Atléticon B-joukkueessa Real Oviedon B-joukkuetta vastaan. Kotijoukkue Oviedo voitti pelin 3-2 ja esti siten Atléticon nousun sarjan ykköspaikalle.

Garcésin paluu sujui joka tapauksessa onnellisissa merkeissä, sillä hän näytti tehneen lisäajalla Atléticon 2-3 -kavennusmaalin. Osuma merkattiin kuitenkin lopulta Oviedo-puolustajan omaksi maaliksi. Lisäksi Garcés sai yhden varoituksen.

Garcés on jo osallistunut Atléticon ykkösjoukkueenkin harjoituksiin, ja kenties Diego Simeone näkee hänelle lähitulevaisuudessa käyttöä. Viime kaudella Garcés oli usein Atléticon vaihtopenkillä La Ligassa, vaikka minuutit jäivätkin Eibar-pelissä saatuihin 19 minuuttiin. Atléticon reservijoukkueelle Garcés teki viime kaudella neljä maalia.

Atléticolla on periaatteessa tällä hetkellä käytettävissään vain yksi puhdas kärkimies, Álvaro Morata. Diego Costa on sivussa arviolta helmikuun lopulle välilevytyrän vuoksi, eikä kesähankinta Ivan Saponjiciin ole luotettu vielä minuutinkaan vertaa. Reservijoukkueen Darío Poveda on pelannut seitsemän minuuttia.

[readmore from=Garces-Borja]

Punavalkoiset aikovat luultavasti tehdä hyökkääjähankinnan tammikuussa, mutta jos Borja Garcés esittää pirteitä otteita, nostettaneen hänet kenties jo piankin edustusjoukkueeseen kilpailua luomaan ja leveyttä tuomaan.

Garcésin ohella tositoimiin palasi vajaa kaksi viikkoa sitten 18-vuotias Sergio Camello. Kakkosjoukkueen nuori hyökkääjä teki avausmaalinsa La Ligan päätöskierroksella viime keväänä Levantea vastaan, ja lienee myös Simeonen tutkan alla. Camellon sairausloma oli kestänyt kolme kuukautta.