Barcelonan nuori sankari Ansu Fati: ”Messin kanssa pelaaminen oli lapsuuden unelmani”

© Kuva: Getty Images

17-vuotias Ansu Fati nousi pääosiin Barcelonan sunnuntaisessa sarja-avauksessa. Fati teki kaksi maalia ensimmäisten 20 minuutin aikana ja hankki 3-0 -maaliin johtaneen rankkarin. Jos hän olisi ampunut rankkarin (jonka nyt laukoi Lionel Messi), olisi Fatista voinut tulla La Liga -historian nuorin hattutempun tekijä. Uusi tilaisuus aukeaa vielä torstaina Celta Vigon vieraana, mutta sen jälkeen Fati on niin ”vanha”, että vanha ennätys jää voimaan.

Lokakuun lopussa 18 vuotta täyttävä Fati pelasi 70 minuuttia ottelussa, josta Villarreal lähti kotimatkalle tyly 0-4 -tappio niskassaan. Ottelun parhaaksi pelaajaksi Fatia ei voitu valita, koska hän on edelleen alaikäinen ja palkintoa sponsoroi olutpanimo Budweiser.

Ansu Fatilla on tunnetusti jalat tukevasti maassa, ja pelin jälkeenkin hän tyytyi enimmäkseen kehumaan supertähtiluokan pelikavereitaan.

– (LionelMessin kanssa on pelaaminen on lapsuuden unelmani, joka toteutuu nyt, Fati sanoi Barca TV:n ja Movistarin haastattelussa.

– Messi auttaa ja neuvoo minua aina. Olen erittäin iloinen siitä, miten paljon hän auttaa minua, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

– Pelaan parhaiden pelaajien kanssa. Yritän suhtautua jokaiseen otteluun ja jokaiseen tilaisuuteen toiveikkaana.

Nuoreksi pelaajaksi Ansu Fatin viimeistely on hämmästyttävän kliinistä. Hän on tehnyt seitsemän maalia viimeisissä yhdeksässä avauksessaan Barcelonassa, ja on tarvinnut kymmeneen maaliinsa vain 15 laukausta.

– Kun hyökkääjä tekee maalin, se vain kasvattaa nälkää. Ensimmäiseen maaliini sain todella hyvän syötön Jordi Albalta ja minun piti vain ohjata se maaliin, Fati jatkoi vaatimattomaan tyyliinsä.

– Haluan vain jatkaa kehittymistä joka päivä sekä oppia edelleen pelikavereiltani, jotka ovat maailman parhaita ja yrittävät auttaa minua joka päivä.

Lähde: Mundo Deportivo


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.