Lähde: Paperisotku pelasti Barcelonan – sensaatiopelaajan lähtö näytti jo satavarmalta

© Kuva: Getty Images

Barcelonan laitahyökkääjä Ansu Fati on lyönyt tänä syksynä monet ällikällä.

Hän täytti lokakuun lopussa vasta 17 vuotta, mutta hän on jo debytoinut La Ligassa ja Mestarien liigassa. Eikä Fati ole pelkästään debytoinut, vaan esiintynyt ikäisekseen todella hyvin. Nuorukainen on saanut vastuuta läpi syksyn ja pelannut kaikkiaan kymmenen ottelua Barcelonan edustusjoukkueessa.

Bleacher Reportin saamien tietojen mukaan kaikki tuo oli hyvin lähellä jäädä toteutumatta.

Vielä viime kesän alussa Fati ajatteli, ettei hän tulisi etenemään urallaan Barcelonassa. Hän ei ollut allekirjoittanut katalonialaisten kanssa uutta sopimusta, ja kiinnostuneita seuroja parveili hänen ympärillään.

Yksi kiinnostuneista oli Englannin pääsarjaseura West Ham, jonka kanssa Fati pääsi perheineen jo periaatteessa sopuun siirrosta. Diili kaatui kuitenkin Fatin passiongelmiin.

Fati on syntynyt Guinea-Bissaussa, mutta hän on asunut Espanjassa kuusivuotiaasta asti. Hän loisti Barcelonan akatemiajoukkueissa, mutta rupesi jo viime vuonna miettimään, onko hänellä tulevaisuutta seurassa. Siinä vaiheessa West Ham sai vihiä Fatin tilanteesta.

Ansu Fati ei Bleacher Reportin mukaan uskonut, että hän voisi lyödä läpi Barcelonassa. Kuva: Getty Images

Bleacher Report haastatteli lähteitään, jotka yrittivät toteuttaa Fatin siirtoa Barcelonasta West Hamiin. Samat ihmiset olivat mukana myös vuonna 2003, kun Cesc Fàbregas siirtyi Barcelonasta Arsenaliin.

– West Ham tiesi Ansun tilanteesta ja hänen perheensä oli innoissaan muuttamassa Lontooseen, joka voi olla valtava houkutin. West Hamin kanssa päästiin nopeasti sopuun ja pelaaja sekä hänen perheensä olivat onnellisia. Hän ei ollut allekirjoittanut sopimustaan Barcelonan kanssa, joten he eivät pystyneet estämään häntä.

Kaikki näytti siirron kannalta hyvältä, kunnes passiasiat tulivat kuvioihin. Fatilla oli mahdollisuus saada Espanjan passi, mutta sitten selvisi, että sen hakemiseen liittyvät asiakirjat eivät olleet menneet läpi.

– Meille sanottiin, että passi ei olisi ongelma, mutta heillä ei ollut sitä, eikä se vain edennyt nopeasti, mikä antoi Barcelonalle mahdollisuuden tulla väliin. Englannin lyhennetyn siirtoikkunan takia paine oli kova, kertoi lähde.

– Meille selvisi, että Ansu ei saisi passiaan ennen elokuuta, ja diili tyssäsi siihen. Mutta niin lähellä se oli. Yksi [puuttuva] asiakirja esti West Hamia hankkimasta häntä. Odotamme täysin, että Ansusta tulee ysi Euroopan lahjakkaimmista pelaajista. Se on vain sääli, että hän ei esittele taitojaan Lontoossa.

Fati sai lopulta passinsa, ja hän on pelannut jo kaksi ottelua Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.