Portugalilaislehti A Bola on haastatellut FC Barcelonan teinisensaatio Ansu Fatin isää. Fati on ollut viime päivinä paljon esillä, eikä pelkästään hienojen peliesitystensä takia.

Espanjan jalkapalloliitto on yrittänyt saada Fatin edustamaan maajoukkuetasolla Espanjaa. Fati on Guinea-Bissaun ja Portugalin kansalainen, joten hän ei ole ollut edustuskelpoinen Espanjan maajoukkueessa, vaikka on Barcelonan junioriakatemia La Masían kasvatti.

Fati sai kuitenkin Espanjan kansalaisuuden torstaina. Barcelonan seurahistorian nuorin Mestarien liiga -debytantti on tehnyt La Ligassa kauden alkuun kolmeen peliin kaksi maalia.

Kansalaisuuden saatuaan Fati voi edustaa Espanjaa alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa tänä syksynä. Ansu Fatin isälle Bori Fatille päätös pelata Espanjan maajoukkueessa olisi pieni pettymys.

− Unelmani oli nähdä poikani edustamassa Portugalin maajoukkuetta, ja uskon, että Portugalin edustaminen oli hänenkin unelmansa, mutta nyt siitä tuli vaikeaa, isä-Fati surkutteli.

Ansu Fati on itse ilmoittanut, että haluaa ehdottomasti edustaa maajoukkuetasolla Espanjaa ja pelata kansainvälisiä pelejä tuttujen joukkuekavereidensa kanssa.

Isän sanojen perusteella Ansu Fati ei ole koskaan unelmoinut ”La Rojan” edustamisesta. Todellisuudessa pojan tarkoituksena oli päästä pelaamaan Portugalin väreissä.

− Barcelonassa pelattujen ottelujen jälkeen paine Espanjan suunnalta on ollut hyvin voimakasta. Espanjan jalkapalloliiton presidentti (Luis Rubiales) on ollut minuun suoraan yhteydessä, Bori Fati kertoi.

Ansu Fati ei ole kuitenkaan vielä pelannut peliäkään Espanjan riveissä. Päätös ei ole vielä siis lopullinen. Nuori superlupaus ehtii muuttaa mieltään, ja isä ehtii yhä taivutella poikaansa pyörtämään päätöksen.

Espanjan halu saada Fati itselleen on todellinen. Bori Fatin mukaan Portugalin jalkapalloliitto ei ole ollut tarpeeksi aktiivinen ja saattaa osin siksi menettää tulevaisuuden tähtensä Espanjalle.

− Kaikki on Ansun päätettävissä, mutta tiedän, että hän haluaisi pelata Portugalin maajoukkueessa. Kun hän on kotona, hänellä on aina Portugalin paita päällään, Bori Fati paljasti A Bolalle.

Alle 17-vuotiaiden MM-kisat alkavat 26. lokakuuta. Espanja avaa kisaurakkansa 28. päivä Argentiinaa vastaan.

Lähde: AS