Barcelonan entinen hyökkääjätähti Samuel Eto’o puhuu ongelmallisesta suhteestaan Pep Guardiolaan. Huippuvalmentaja kamerunilainen eivät nähneet asioita samalla tavalla.

Guardiola oli mies, joka kauppasi vuonna 2009 Eto’o:n Internazionaleen vaihdossa Zlatan Ibrahimoviciin.

– Pep oli elänyt koko elämänsä Barcelonassa, mutta ne vuodet jotka hän vietti Barcelonassa, hän ei ymmärtänyt meidän joukkuettamme. Hän ei elänyt samaa elämää kuin joukkueemme, Eto’o kritisoi BeIN Sportsille.

Eto’o nosti myös esille esimerkin pelillisistä erimielisyyksistä Guardiolan kanssa. Espanjalainen peluutti usein Lionel Messiä kärjessä, eikä kamerunilainen päässyt omimmalle pelipaikalleen.

– Sanoin Guardiolalle, että hänen on pyydettävä minulta anteeksi, koska minä sain joukkueen voittamaan, ei Messi.

– Se oli tilanne silloin. Messin aika tulisi myöhemmin. Voitte kuitenkin kysyä Xavilta tai Andrés Iniestalta. Se oli minun aikakauttani.

Eto’o pelasi Barcelonassa vuodet 2004-2009. Hyökkääjä hurjat 108 liigamaalia.

Eto’o myöntää yllättyneensä, kun Guardiola päätti myydä hänet. Olihan maaleja syntynyt edellisellä kaudella 30 La Ligassa.

– Silloinen asianajajani ilmoitti, että olen myynnissä. Sanoin, että ihanko totta? Hän vastasi, että se oli Guardiolan pyynnöstä.

Eto’o voitti myöhemmin Interissä keväällä 2010 Mestarien liigan. Siirto osoittautui lopulta hyväksi.

– Pep antoi minulle mahdollisuuden tehdä historiaa. Se antoi minulle mahdollisuuden olla osana vielä isompaa historiallista saavutusta Interin kanssa. Hän antoi Interin tehdä historiansa parhaimman siirron, Eto’o kehuskeli.