Espanyol on antanut 12 kannattajalle porttikiellon peleihinsä rasismiin syyllistymisen johdosta. Seura kertoi asiasta maanantai-iltana.

Lauantaina Espanyolin ja Athletic Bilbaon välisessä La Ligan ottelussa kuultiin rasistista huutelua, joka kohdistui vieraiden hyökkääjään Inaki Williamsiin.

Espanyol tunnistisyyllistyneet kannattajat katsomosektoreista 107 ja 108 ja asetti heille porttikiellon. Sen lisäksi seura raportoi tapahtumista poliisille, jotta jatkotoimenpiteissä voidaan edetä.

The Guardianin mukaan sivurajan tuntumassa olleet kamerat tallensivat Espanyolin kannattajien huudot Williamsille, joka joutui apinaimitaatioiden kohteeksi marssiessaan vaihtoon noin 20 minuuttia ennen pelin loppumista.

La Ligan raportin mukaan huutelu kesti 10 sekunnin ajan.

Peliä ei keskeytetty, sillä erotuomarilla ei ollut tuolla hetkellä tietoa huudoista. Oikeudenjakaja kuuli asiasta vasta pelin päätyttyä Athleticin kapteenilta Iker Munianilta, jolle Williams oli maininnut asiasta.

Koska ottelun tuomaristo ei havainnut rasismia, he eivät voineet kirjata asiaa erotuomariraporttiinsa. Sen sijaan La Liga ja Espanjan jalkapalloliitto ryhtyivät asian suhteen toimeen, kuten myös Espanyol.

12 porttikiellon saaneesta kannattajasta peräti yhdeksän on kausikortin omistajia, kun taas kolme muuta ovat ”satunnaisia lippujen ostajia”.

Kausikortin omistajat tulevat menettämään jäsenyytensä ikiajoiksi, eikä kukaan 12 omistajasta ole enää koskaan oikeutettu ostamaan lippua Espanyolin peleihin.