Espanjan jalkapalloliitto RFEF hyväksyi maanantaina mittavat uudistukset Espanjan cupiin Copa del Reyhin. Uudistuksista voi lukea lisää täältä.

Samassa yhteydessä pantiin uusiin puihin myös Supercopa. Perinteisesti Supercup on pelattu La Ligan mestarin ja cup-mestarin välillä elokuussa, mutta jatkossa supercopaan osallistuu neljä joukkuetta.

Mitä todennäköisimmin uusi miniturnaus tullaan pelaamaan Saudi-Arabiassa. Turnauksessa pelataan kolme ottelua, ja se ajoittuu ajankohtaan 8.-12. tammikuuta. Välierät pelataan 8. ja 9.1., ja loppuottelu 12.1.

Supercopaan pääsevät La Ligan kaksi parasta sekä cupin loppuottelijat. La Ligan mestari mittelee Copa del Reyn finaalin häviäjää vastaan, ja cup-voittaja haastaa La Ligan kakkosen. Koska Barcelona on jo selviytynyt cup-finaaliin sekä mestarina La Ligan kahden parhaan joukkoon, pääsee turnaukseen mukaan myös La Ligan kolmonen – käytännössä siis Real Madrid. Muut joukkueet ovat Atlético Madrid ja Valencia.

Jokainen turnaukseen osallistuva seura saa myös muhkeat palkintorahat. Supercopan voittaja palkitaan 2 miljoonalla eurolla, finaalin häviäjä 1,4 miljoonalla eurolla ja välierien häviäjät 800 000 eurolla. Mikäli Supercopaan selviytyy tulevina vuosina jokin ”pienempi seura”, annetaan sille ylimääräinen miljoona euroa.

Lähde: AS