Kauden ensimmäinen El Clásico pelataan tänä iltana. Kuka on tehnyt historian saatossa eniten Clásico-maaleja? Entä kuka on pelannut eniten Clásicoita?

Kaikkien aikojen maalipörssiä johtaa tuttu nimi: Lionel Messi. Argentiinalainen on pelannut jo 41 Clásicoa ja paukuttanut niissä 26 maalia. Ero muihin on selvä, sillä jaetulla kakkossijalla ovat 18 maalia kihauttaneet Alfredo Di Stéfano ja Cristiano Ronaldo.

Aktiivipelaajista peräti kolme mahtuu 13 parhaan maalintekijän joukkoon. Luis Suárez on osunut 11 ja Karim Benzema yhdeksän kertaa.

Mikäli 15:ttä parasta Clásico-maalintekijää verrattaisiin maalikeskiarvon perusteella, kärjessä ei olisi Messi. Tuolloin ykkönen olisi legendaarinen Santiago Bernabéu, joka pelasi urallaan vain neljä Clásicoa, mutta iski niissä peräti kahdeksan maalia. Yli yhden maalin keskiarvoon yltävät myös molempia seuroja edustanut Josep Samitier (1,25) ja Jaime Lazcano (1,00). Jaetulla neljännellä sijalla olisivat Suárez ja Ferenc Puskás.

Artikkeli jatkuu taulukon jälkeen.

[table id=156 /]

Entä sitten kaikkien aikojen ottelutilasto?

Ykkössijaa pitää yksin hallussaan vielä joidenkin tuntien ajan Real Madridin Manolo Sanchís. Hän tahkosi urallaan 43 Clásicoa. Jos mitään viime hetken loukkaantumista ei tapahdu, tänään sivutaan kaikkien aikojen ennätystä. Real-kapteeni Sergio Ramos nimittäin jakaa tällä hetkellä kakkossijaa Paco Genton ja Xavin kanssa. Kaikilla kolmella on 42 pelattua Clásicoa vyöllään.

Samalla kun Ramos nousee kakkossijalta jaetulle ykkössijalle, Ramosin paikan Genton ja Xavin rinnalla ottaa Messi. Hän on nousemassa tänään 42 pelattuun otteluun.

Elämme melko historiallisia aikoja, sillä aktiivipelaajista peräti viisi mahtuu kaikkien aikojen ottelulistalla 14 parhaan joukkoon. Ramosin ja Messin lisäksi listalta löytyvät Sergio Busquets (37 Clásicoa ennen tämän illan ottelua), Gerard Piqué (34) ja Benzema (32).

[table id=157 responsive=”collapse”/]

Lisää tietoa Clásicosta löydät erikoissivultamme.