Kuluvan kauden ensimmäinen el Clásico pelataan keskiviikkoiltana Camp Noulla.

Illan Clásico oli määrä pelata jo lokakuun lopussa, mutta Barcelonassa sijainneet mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet aiheuttivat ottelusiirron joulukuulle.

Päätös Clásicon siirtämisestä herätti kummastelua, kritiikkiä ja ymmärrystä. Joidenkin mielestä oli oikein, ettei suurien mielenosoituksien vuoksi Clásicoa ole aiheellista pelata aran ilmapiirin ympäröimässä Barcelonassa.

Toiset ajattelivat, että Clásicon siirtäminen eteenpäin seitsemällä viikolla antoi mielenosoittajille entistä enemmän aikaa keksiä uusia toimia. Espanjalaismedioiden mukaan illalla Camp Noun edustalle saapuu noin 30 000 mielenosoittajaa, jotka osoittavat mieltään vangittujen Katalonian poliittisten johtajien puolesta. Katalonian poliisi on valmistautunut mielenosoituksiin ja on saanut apuja myös Madridin poliisilta.

Kentän ulkopuoliset tapahtumat ovat vieneet mediahuomiota ja otsikoita pois itse peliltä. Luvassa on ennakolta yksi tasaisimmista Clásicoista pitkään aikaan. Barcelona ja Real Madrid lähtevät otteluun tasapisteissä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Clásico-historiassa, kun kaksikolla on yhtä paljon pisteitä ennen Clásicoa, kun kausi on edennyt jo näin pitkälle.

Barcelona pienoinen suosikki

Barcelona lähtee illan Clásicoon pienoisena suosikkina.

Ernesto Valverden miehistö on parantanut peliesityksiään huomattavasti viime aikoina, vaikka viime viikonloppuna joukkue kärsikin pistemenetyksen San Sebastiánissa Real Sociedadin vieraana.

Antoine Griezmann on päässyt entistä paremmin sisään joukkueen pelitapaan, joka on lisännyt ranskalaisen onnistumisia. Kauden ensimmäiset kuukaudet penkillä istunut Ivan Rakitic on napannut avauskokoonpanon paikkansa takaisin itselleen ja on todennäköisesti illalla avauksessa. Marc-André ter Stegen pitää joukkuettaan pystyssä pahoissa paikoissa, kuten aina ennenkin ja Leo Messi pelaa suorastaan ilmiömäistä syyskautta.

Valverde tiedostaa Clásicon panoksen.

– Clásicot ovat aina tasaisia. Etenkin nyt, sillä olemme tasapisteissä ja ottelun voittaja ottaa kolmen pisteen etumatkan toiseen.

Barcelona on levännyt päivän Real Madridia pidempään. Valverde myöntää Barcelonan saavan siitä pienen edun itselleen.

– Yksi vapaapäivä enemmän vaikuttaa. Se on meille pienoinen hyöty. Lokakuussa meillä olisi ollut vähemmän vapaapäiviä kuin Real Madridilla. Joukkueet valmistautuvat tällaisiin tilanteisiin ja motivaatio on tärkeämpää kuin mikään muu asia.

Real Madrid valmiina Clásicoon

Jos lokakuun lopussa niin Barcelona kuin Real Madrid olivat pelillisten ongelmien keskellä, ei samaa voi sanoa tällä hetkellä. Kummatkin ovat parantaneet otteitaan huomattavasti ja kaksikon tuloskunto näyttää vihreää valoa.

Real Madrid on saanut karsittua varsin hyvällä prosentilla virheet pois puolustuksestaan, vaikka muutamia yksilövirheitä on edelleen nähty.

Karim Benzema pelaa uransa parasta kautta ja on pitänyt Real Madridin Barcelonan kannoilla. Fede Valverde on napannut ansaitusti avauskokoonpanon paikan ja on ollut syyskauden aikana Real Madridin keskikentän vahvin yksilö. Myös huomattavasti – myös ansaitusti – kritiikkiä saanut Thibaut Courtois on osoittanut viime aikoina olevansa mies paikallaan Real Madridin maalilla.

Myös Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane tiedostaa Valverden hienon syyskauden.

– Hän tekee kaiken hyvin. Se on vaatimus tässä seurassa. Meillä on ollut aina maailman parhaat pelaajat, Zidane muistutti.

Zidanen mukaan Bale on pelikunnossa keskiviikkoiltana.

– Hän on kanssamme. Bale on harjoitellut hyvin. Hän on yksi meistä ja on meille hyvin tärkeä pelaaja. Hän on valmis pelaamaan, sitä en epäile ollenkaan.

Real Madrid matkustaa Barcelonaan ilman loukkaantuneita Eden Hazardia, Marceloa, James Rodríguezia ja Lucas Vázquezia.

El Clásico potkaistaan käyntiin klo 21.00. Ottelu on nähtävissä Cmorella.