Eibarin edellistä voittoa kilpailullisesta ottelusta saatiin hakea aina toukokuun 5. päivältä saakka, ja uuden kauden alku oli ollut vaikea. Torstaina tuli kuitenkin juhlan paikka, sillä Eibar kukisti sille aina hankalan Sevillan maalein 3-2.

Sevilla johti ottelua avausjakson jälkeen 2-0 Lucas Ocamposin ja Oliver Torresin maaleilla. Tilanne näyttikin kotijoukkueen kannalta melko toivottomalta, sillä Eibar ei ollut noussut voittoon kertaakaan kahden maalin tappioasemasta koko La Liga -historiansa aikana.

Tänään kantti kuitenkin kesti. Kirin aloitti 65. minuutilla rankkarista osunut Fabian Orellana, ja lisää tuleman piti. 77. minuutilla osui Pedro León ja 82. minuutilla suorasta vapaapotkusta laitapuolustaja Cote. Tästä ei Sevilla enää toipunut, ja Eibar otti kauden avausvoittonsa todella komealla nousulla.

#LaLigaSantander

Sevilla oli voittanut kauden kaikki aiempaa neljä vieraspeliään (kolme La Ligassa ja yhden Eurooppa-liigassa) päästämättä peleissä maaliakaan. Neljän vierasvoiton putki olisi ollut sen La Liga -historian ensimmäinen, mutta Eibar teki haaveet tyhjiksi.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Y Mendilibar eligió su partido número 200 en Liga (primera y segunda división) con el Eibar para hacerlo por primera vez.

EIB 3-2 SEV (82’) - El Sevilla ganaba 0-2 en el 65’. Hasta la fecha, el Eibar jamás ha ganado un partido en La Liga tras tener dos goles de desventaja.

Valmentaja José Luis Mendilibarille joukkueen nousu oli hieno palkinto, sillä ottelu oli Mendilibarille tasan 200:s Eibarin valmentajana (kahdella ylimmällä sarjatasolla yhteensä). Mendilibar valmentaa Eibaria nyt viidettä perättäistä kauttaan.