Barcelonan haastavan alasarjaseuran konkari pelasi La Masiassa Andrés Iniestan kanssa: ”Olen aina ollut Barcelonan kannattaja”

© Kuva: Getty Images

Segunda B:ssä pelaava Cornellà on jo tehnyt tämän kauden Copa del Reyssä yhden todellisen uroteon, kun se pudotti loppiaisena jatkosta La Ligan sarjakärki Atlético Madridin. Onnetar piti linjastaan kiinni, kun se palkitsi Cornellàn seuraavaksi ottelulla Barcelonaa vastaan. Tuo ottelu pelataan torstaina kello 22 alkaen.

Cornellàn keskikentällä pelaa Barcelonan hyvin tunteva pelaaja, 38-vuotias Albert Dorca. Dorca on FC Barcelonan oma kasvatti, joka pelasi La Masiassa ja Barcelonan C-joukkueessa yhteensä neljä kautta, 16-20-vuotiaana. Dorca pelasi Atlético-ottelussa puolisen tuntia ja odottaa nyt innolla vanhan seuransa kohtaamista.

– Emme pelkää Barcelonaa lainkaan. On totta, että pelaamme idoleitamme vastaan; pelaajia, joita katsomme joka viikonloppu televisiosta. He ovat silti myös jalkapalloilijoita. Haluamme voittaa, ja se tapahtuu tunnistamalla heidän heikkoutensa. Yhdessä ottelussa voi tapahtua mitä vain, Dorca muotoili AS:n haastattelussa.

– Barcelona yrittää varmasti hallita peliä, ja meidän pitää hyödyntää tilaisuutemme. He eivät ole tottuneita pelaamaan tällaisilla pienillä tekonurmikentillä. Siitä voi olla meille paljon etua.

Omaa aikaansa La Masiassa Dorca muistelee lämmöllä.

– Minulla on Barcelonasta todella hyviä muistoja. Vietin siellä neljä vuotta, kaksi junioreissa ja kaksi Barca C:ssä. Olin samassa joukkueessa Andrés Iniestan ja Victor Valdésin kanssa.

– Olen myös ollut Barcan kannattaja pienestä pitäen. Mutta ennen kuin kysyt: torstaina tunteille ei ole sijaa. Haluan, että Cornellà voittaa.

Suoraa paitojenvaihtoa joukkueet eivät Dorcan mukaan voi koronarajoitusten vuoksi tehdä, mutta kenties asia järjestyy toisella tavalla.

– Atlético teki kanssamme mahtavan eleen. He toivat jokaiselle meistä pelipaidan, ja me arvoimme ne keskenämme. Voisin kuvitella Barcan tekevän samoin.

Dorca on pelannut urallaan 418 ottelua Espanjan toisella sarjatasolla (eikä otteluakaan pääsarjassa), mutta kohtasi vasta tässä kuussa ensimmäisen kerran La Liga -joukkueen – ensin Atléticon ja tänään mahdollisesti Barcelonan.

– On aika outoa, etten ole kohdannut aiemmin La Liga -joukkueita, koska olen pelannut cup-otteluita 14 vuoden ajan. Ja nyt, tällä kaudella Segunda B:ssä Cornellàn kanssa saman tien kahdesti.

– Yritän nauttia peleistä täysillä. Tällaisia kokemuksia ei unohda, ja vielä vähemmän, jos vastustajat ovat maailmanluokan joukkueita, Dorca lupasi.

Cornellàssa muistellaan puolestaan lämmöllä toistakin La Masia -kasvattia, sittemmin maailmantähdeksi noussutta Jordi Albaa. Alban oli nuorena vaikea murtautua Barcelonan kokoonpanoon, ja niinpä hän siirtyi 16-vuotiaana kausiksi 2005-2007 naapuriseura Cornelláan. Barcelona luopui Albasta pienen koon tähden, mutta vauhdin hakeminen Cornellásta kannatti.

18-vuotiaana Valencia värväsi hänet Cornellásta 1,4 miljoonalla eurolla tehden kosolti hyvää pienen seuran taloudelle. Viisi vuotta myöhemmin Valencia teki Alballa vielä isomman tilin, kun Barcelona maksoi oman pojan kotiintuomisesta 14 miljoonaa euroa.

Tänään Albaa ei kentällä nähtäne paitsi stadionin käytävillä. Cornellán stadionin yksi aitioista on nimittäin nimetty Jordi Alban mukaan, ja siellä on esillä myös kuva, jossa hän tuulettaa maalia EM-finaalissa 2012.

– Ensimmäinen ajatukseni Alban saavuttua oli: ”Onpa hän pieni”. Silloin jalkapallo oli enemmän taistelua, mutta hän nappasi nopeasti paikan joukkueesta nopeutensa ja taitojensa ansiosta, Alban silloinen valmentaja Diego Morata kommentoi AS:lle.

– Kun minä etenin juniorijoukkueesta edustusjoukkueeseen, nostin Alban mukanani. Hän ei ollut edes 18-vuotias, ja oli jo joukkueen vakiopelaaja. Hän ansaitsi paikkansa edustusjoukkueessa ensimmäisestä päivästä lähtien. Hän oli hyvin hiljainen poika, mutta pidetty kaveri pukukopissa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.