Hollantilaishyökkääjä Memphis Depay siirtyi unelmiensa Barcelonaan viime kesänä. Tai oikestaan pitäisi sanoa, että siirtyi seuraan, josta oli nuorempana unelmoinut. Todellisuudessa 26-vuotias päätyi melkoiseen myrskyn silmään, joukkueeseen joka käy läpi synkkää jaksoa.

Lyonissa viimeiset neljä vuotta ennen siirtoaan viettänyt tähti ei kuitenkaan myönnä nykytilan vaikuttavan itseensä. Niin voi ainakin päätellä tämän ESPN:n toimittajalle antamasta vastauksesta, tämän kysyessä onko hän edelleen ilahtunut siirrostaan.

– Miten voit edes kysyä, tämähän on Barcelona!

– Kaikki tietävät kyllä seuran suuruuden, ja sen mitä pelaajalle merkitsee päästä sellaiseen. En voisi koskaan katua (siirtoa).

Vahvin tekijä Depayn Kataloniaan saapumiseen oli tiettävästi jatkuvasti erottamisuhan alla oleva valmentaja Ronald Koeman. Hyökkääjän maanmies ei yksinkertaisesti tunnu käytettävissä olevilla resursseillaan nostamaan joukkuetta. Depay uskoo kuitenkin tulevaan.

– Me tiedämme kyllä tilanteen Barcelonassa. Ihmiset panikoivat, koska he eivät ole tottuneet vaikeuksiin. He ovat tottuneet voittamiseen ja upeaan jalkapalloon. Minä en ole huolissani, vaan tiedän että muutos tulee.