Memphis Depay allekirjoitti hiljattain kaksivuotisen sopimuksen Barcelonan kanssa.

Depay siirtyi Barcelonaan vapaana agenttina, kun hollantilaishyökkääjän sopimus Lyonin kanssa päättyi.

Viime kaudella Ranskan pääsarjassa 20 maalia tehnyt Depay on edustanut aiemmin urallaan muun muassa Manchester Unitedia. Pesti Manchester Unitedissa ei sujunut ruusuisesti ja matka jatkui kohti Ranskaa ja Lyonia.

José Mourinho valmensi Depayta puolen vuoden ajan Manchester Unitedissa. Mourinho kertoi mielipiteensä Depaysta talkSPORT:n haastattelussa.

– Ihmiset ajattelevat hänen olevan todellinen bilettäjä. Mielestäni hän on kasvanut paljon Lyonissa. Jotkut pelaajat tarvitsevat uuden ympäristön kasvaakseen. Joskus pelaajat siirtyvät liian ajoissa huippuseuroihin, eivätkä he kykene sietämään painetta. Sitten he joutuvat taistelemaan pelipaikastaan ja huomaavat, etteivät pääsekään pelaamaan viikottain. Sen jälkeen he alkavat käyttäytyä lapsellisesti, Mourinho totesi.

Mourinhon mielestä Depaylla on edessään todellinen näyttöpaikka.

– Mielestäni Depay teki oikean päätöksen siirryttyään Barcelonaan. Nyt Barcelonaan saapuu aikuistunut pelaaja. Hän on hyvässä iässä. Olen vakuuttunut siitä, että ympäristö Barcelonassa auttaa häntä kehittymään entisestään. Tämä on hänelle suuri ja tärkeä askel. Joka tapauksessa minulla on vain hyviä muistoja hänestä. Hän on huippuammattilainen.

Lähde: Mundo Deportivo