Kevin-Prince Boateng ruoski Barcelonan jättihankintaa: ”Hän on kuin pikkupoika”

© Kuva: Getty Images

Barcelonassa viime kauden pelannut Kevin-Prince Boateng on kertonut karkean mielipiteensä seuran laitahyökkääjästä Ousmané Dembéléstä.

Boatengin mielestä 22-vuotias Dembélé on kuin ”pikkupoika”, joka ei tiedä miten jalkapallomaailmassa tulisi toimia.

Siirryttyään Camp Noulle 150 miljoonalla eurolla Borussia Dortmundista, koko seura on kyseenalaistanut ranskalaisen käytöstä eriävistä syistä. Dembélé on noussut mediassa esille asenneongelmaisena pelaajana, esimerkiksi peliriippuvuuden ja myöhästelyn takia.

Osa Ranskan maajoukkuelaiturin ongelmista johtuu Boatengin mielestä hänen korkeasta palkastaan, mitä liian useat nuoret tienaavat.

– Hän on hyvin rauhallinen, eikä hän puhu paljoa. Hän on kuin lapsi minulle. Hänet on hyväksyttävä sellaisena kuin hän on, Boateng kertoi SportBildin haastattelussa.

– On pelaajia, jotka toimivat näin uhmatakseen toisia, mutta hänen kohdallaan tilanne on erilainen, hän on kuin pikkupoika. Pikkupoika joka tienaa paljon rahaa. Pikkupoika joka on hyvin hyvin suosittu.

– Sinun on osoitettava hänet oikeaan suuntaan. Jos hän ei opi, niin se on hänen vikansa. Minusta, hän on yhä pikkupoika joka vain heitettiin tällaiseen isoon altaaseen, hänen hintansa nousi yhdessä yössä 150 miljoonaan euroon ja jotenkin hän ei edes tiedä miten kaikki toimii – koska hän vain haluaa pelata jalkapalloa, ghanalainen harmitteli.

– Se ongelma, mikä ei koske vain Dembéléä, on se että nuoret jalkapalloilijat tienaavat aivan liikaa rahaa. Ei voi mennä niin, että nuori mies joka on 18-vuotias tienaa neljä miljoonaa euroa vuodessa. Jos hän saa näin paljon rahaa, se raha tulee sijoittaa saman tien johonkin, jotta hän itse näkee sitä niin vähän kuin mahdollista, Boateng pohti.

Boateng, 32, siirtyi tänä kesänä Sassuolosta toisen italialaisseuran Fiorentinan riveihin. Hän on edustanut uransa aikana peräti 12 eri seuraa, käyden läpi sekä Espanjan, Englannin, Italian että Saksan pääsarjatasot.