Lionel Messiä ei nähdä Ballon d’Or -äänestyksen kärkikolmikossa, mikäli Sky Italian tietoja on uskominen.

Skyn mukaan kärkikolmikon muodostavat tänä vuonna (tässä järjestyksessä) Luka Modric, Cristiano Ronaldo ja Antoine Griezmann. Jos tieto pitää paikkansa, katkeaa Messin 11 vuoden yhtäjaksoinen putki Ballon d’Orin ”palkintopallilla”.

Vuonna 2012 vuoden valmentajaksi valittu – ja Espanjan sekä maailman- että euroopanmestaruuteen – luotsannut Vicente del Bosque sanoi poikkeuksellisen suoraan mielipiteensä Messin sivuuttamisesta.

– En halua mennä kovin voimakkaasti tähän Ballon d’Or -asiaan, en oikein usko siihen, del Bosque sanoi aluksi El Larguero -ohjelmassa.

[readmore from=Ballon-dOr]

– On hyvin outoa, että Messi ei ole kolmen parhaan joukossa. En voi käsittää sitä.

Del Bosque kritisoi myös sitä, että Espanjan mestaruusputken (EM-kultaa 2008 ja 2012, MM-kultaa 2010) aikana maajoukkueasioilla ei ollut Ballon d’Or -äänestyksessä merkitystä, mutta nyt yhtäkkiä onkin.

Modric johti Kroatian MM-finaaliin ja hänet valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Griezmann taas voitti Ranskan paidassa maailmanmestaruuden. Ronaldo oli voittamassa Modricin tavoin Mestarien liigaa viime keväänä. Messi voitti Barcelonan paidassa La Ligan ja Copa del Reyn.