Tottenhamin Heung-min Son voitti torstaina järjestetyssä FIFA The Best -gaalassa Puskás-palkinnon viime vuoden komeimmasta maalista. Seuraavan vuoden gaalaan ehdokkaita on voinut maalailla reilun 2,5 kuukauden ajan, ja sunnuntaina Espanjassa nähtiin sellainen maali, jonka voi hyvinkin povata pääsevän ehdolle vuoden 2021 palkintogaalaan.

Kyseisen maalin viimeisteli Real Madridin kasvatti Raúl de Tomás, joka siirtyi tammikuussa barcelonalaisen Espanyolin riveihin. Espanyolin viime kausi päättyi putoamiseen La Ligasta, ja tällä kaudella De Tomás on mättänyt Segundassa jo 12 maalia 19 ottelussa.

Kaksi maaleista syntyi sunnuntaisessa kärkiottelussa Almeríaa vastaan, venyttäen sarjakärki Espanyolin voittoputken jo viiteen peliin. Espanyol voitti ottelun 2-1 De Tomásin maaleilla. Toinen maali syntyi rankkarista, mutta yhdeksännellä minuutilla tehty ensimmäinen maali oli se, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Raúl de Tomás otti keskiympyrässä vaikean roikkupallon taitavasti haltuun, vippasi pallon vastapelaajan ylitse, asetteli kerran ja latasi. Keskiviivan takaa lähtenyt ennakkoluuloton ja painava kaukolaukaus painui vastustamattomasti yläriman alle. Raúl de Tomás tuuletti antaumuksella, ja sääli oli vain, että tämäkin ottelu pelattiin koronapandemian takia tyhjille katsomoille.

Maalin voi katsoa alla olevasta klipistä.

LALIGA

@LaLiga
Desde su campo disparó @RaulDeTomas9... 💥💥

¡GOLAZO del @RCDEspanyol en #LaLigaSmartBank! 🔝

RCD Espanyol de Barcelona

@RCDEspanyol
De bojos! Quina barbaritat! 🤩

¿Lo habéis visto, pericos y pericas?

#RCDE | #EspanyolAlmería

– Näin maalivahdin olevan vähän ulkona maaliltaan, ja halusin yrittää maalia. Ja se onnistuikin. Oli se varmaan hienoin maalini vaikeusasteen ja etäisyyden puolesta, hymyilevä De Tomás, 26, sanoi haastattelussa pelin jälkeen.

– Olen tehnyt ennenkin vaikeita maaleja, mutta koska tuo lähti noin kaukaa, oli se varmasti vaikein. Kauneimmasta en ole varma, sillä olen tehnyt monia kauneita maaleja,.

– Omistajan maalin kannattajille, sillä koronaviruksen takia olosuhteet ovat hankalat. Silti kannattajat saattoivat meidät peliin hotellilta lähtien.

RCD Espanyol de Barcelona

@RCDEspanyol
😳 ¡Seguimos flipando con el golazo, @RaulDeTomas9!

📹 SUPERFLASH | "El gol y la victoria es para nuestra gente. Muchas gracias por vuestro apoyo, pericos"

#RCDE | #EspanyolAlmería