Espanyol vahvisti torstaina hankkineensa hyökkääjä Raúl de Tomás portugalilaisesta Benficasta, joka saa Marcan mukaan siirrosta 20 miljoonan euron korvauksen ja mahdollisesti kaksi miljoonaa lisää bonuksina. Benfica saa myös pelaajan seuraavasta myynnistä 20 prosenttia.

De Tomás, 25, on allekirjoittanut Espanyolin kanssa kesään 2026 asti ulottuvan sopimuksen.

Hän siirtyi Benficaan viime kesänä kasvattajaseurastaan Real Madridista, mutta hänen vastuunsa väheni syksyn ensimmäisten pelien jälkeen. De Tomás pelasi Benficassa 17 ottelua, joissa hän teki yhteensä kolme maalia ja syötti yhden.

De Tomäs liittyi Real Madridin organisaatioon kymmenvuotiaana, mutta hän esiintyi seuran edustusjoukkueessa vain kerran, lokakuussa 2014 Copa del Reyn neljännellä kierroksella UE Cornellàa vastaan. Madridin-vuosinaan hän kävi lainalla Córdobassa, Real Valladolidissa ja Rayo Vallecanossa. De Tomás debytoi La Ligassa vasta viime kaudella Vallecanossa, mutta teki 33 pääsarjaottelussa yhteensä 14 maalia.

Espanyol on tavoitellut häntä jo useamman vuoden ajan, ja hän oli Periquitosin seurajohdon ykköstavoite tässä siirtoikkunassa.

De Tomásista tuli siirtonsa myötä Espanyolin seurahistorian kallein hankinta. Häntä ennen ennätys kuului Matías Vargasille, joka siirtyi seuraan viime vuonna Vélez Sarsfieldista 10,5 miljoonalla eurolla. Espanyol on rikkonut siirtoennätyksensä kuusi kertaa sen jälkeen, kun kiinalainen Chen Yansheng osti seuran vuonna 2016.

RCD Espanyol de Barcelona

@RCDEspanyol
#RDTPerico! ✍🐦

Benvingut!

¡Bienvenido!

Welcome!

欢迎!

👉 bit.ly/2FBXZoM

#Volem | #EspanyoldeBarcelona | #RCDE