Agentti kertoi, miksi Barcelona hävisi kisan topparilupauksesta: ”He kohtelivat häntä kuin juustopalaa”

© Kuva: Getty Images

Hollantilaistoppari Matthijs de Ligt oli kenties viime kesän himoituin puolustaja, jonka perässä oli huhujen mukaan lähes jokainen Euroopan huippuseura.

Yksi seuroista oli Barcelona, joka oli jo aiemmin hankkinut de Ligtin, 20, maanmiehen Frenkie de Jongin Ajaxista. Pitkään pidettiinkin todennäköisenä, että de Ligt siirtyy hyvän ystävänsä perässä Kataloniaan, mutta heinäkuussa Juventus kertoi hankkineensa Ajaxin kapteenin 75 miljoonalla eurolla.

De Ligtin edustaja, jalkapallon superagenttina tunnettu Mino Raiola kertoi hollantilaisen Voetbal Internationalin haastattelussa, miksi Barcelona hävisi kisan topparilupauksesta.

– Barça ajatteli, että ”de Jong on tulossa, joten de Ligt tulee myös”.

Mino Raiola on useiden huippupelaajien, kuten Zlatan Ibrahimovićin (vas.), agentti. Kuva: Getty Images

– He kohtelivat häntä kuin juustopalaa, kuten meillä sanotaan. He halusivat hänet vääristä syistä. Ajattelivatko he, että Gerard Piquén kaltainen pelaaja luopuu pelipaikastaan?

– Hollannissa lähes ajatellaan, että Barça on hollantilainen, eikä ulkomainen seura. Siellä tätä siirtoa [Juventukseen] pidettiin lähes pyhäinhäväistyksenä. He ajattelivat, että de Ligtin on pakko mennä Barcelonaan.

– De Ligt ei ole kiinnostunut rahasta, hän haluaa vain pelata, ja Juve halusi hänet vuosi sitten. De Ligt myös sanoi minulle ”Mino, haluan mennä puolustamisen huippukouluun”. Siksi me valitsimme Juven. Jotta hän voi valmistua sieltä.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.