Barcelona on pitkään ollut selkeä suosikki kilpailussa Ajaxin kapteenista Matthijs de Ligtistä. Vasta 19-vuotias nuorukainen on lähes jokaisen suurseuran ostoslistalla, mutta hänen ensi kauden joukkue ei ole vielä selvillä.

Barcelona-kannattajat ovat odottaneet jo pitkään, että huhut päättyisivät ja siirtoon Camp Noulle tulisi virallinen varmistus. Nyt Mundo Deportivon saamien tietojen mukaan tapauksen suhteen on alkanut tulemaan muutoksia ja voi sittenkin olla, että vahvoista huhuista huolimatta de Ligt päätyisikin muualle.

Syinä nuoren topparin epäröintiin pidetään kahta asiaa. Ensinnäkään hän ei ole varma, olisiko hänelle tarjolla niin suuria peliminuutteja, mitä hän itse toivoisi. Samasta pelipaikasta ovat tällä hetkellä kilpailemassa muun muassa Gerard Piqué, Clement Lenglet ja Samuel Umtiti.

Toisessa syyssä taustalla on vahvasti de Ligtin agentti Mino Raiola. Barcelonan tarjouksen väitetään olevan taloudellisesti selvästi huonompi kuin esimerkiksi Paris Saint-Germainin tarjous. De Ligt siis toivoisi saavansa Barcelonalta suurempaa palkkaa.

Barcelona ei ole missään nimessä ulkona kilpailusta, mutta sen suosikinasema on pienentynyt mainittujen asioiden seurauksena.