Xavi ylistää Barcelonan avainpelaajaa: ”Poikkeuksellinen jalkapalloilija”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan pelaajalegenda Xavi kuuluu keskikenttäpelaaja Frenkie de Jongin suuriin ihailijoihin.

De Jong, 23, pelaa Barcelonassa toista kauttaan siirryttyään seuraan kesällä 2019 Ajaxista 86 miljoonalla eurolla.

Kuluvan kauden alla Barçan päävalmentajaksi nimitettiin Ronald Koeman, joka luotsasi de Jongia myös Hollannin A-maajoukkueessa. Tutun valmentajan luottamus näkyy de Jongin peliminuuteissa, sillä hän on pelannut kuluvalla kaudella eniten kaikista Barcelonan pelaajista.

Xavista, 40, on vain hienoa, että de Jong saa niin paljon vastuuta, sillä hän nauttii hollantilaisen pelaamisesta paljon.

– Olin todella iloinen, kun Barcelona hankki Frenkie de Jongin. Uskon hänen olevan jalkapalloilija, joka voi jättää jälkensä aikakauteensa Barcelonassa, kommentoi Xavi Qatarin MM-kisojen Instagram-sivulla.

– Minusta hän on poikkeuksellinen jalkapalloilija. Häntä ei pelota hakea palloa alueilla, joissa on vaikea kääntyä. Hän on niin hyvä pelaaja.

– Tietysti Barcelona tarvitsee loistavia pelaajia, muuten he saavat kritiikkiä. Kun pelaaja liittyy Barcelonaan, hän saa joukkuekavereikseen maailman parhaat pelaajat. Siinä tarvitsee aikaa totutella uuteen kulttuuriin ja kieleen. Se oli vaikeaa myös minulle ja Andrés Iniestalle, kun olimme nuoria, 20-23-vuotiaita. Isossa seurassa on vaikea erottua edukseen.

– Frenkie de Jong on Frenkie de Jong. Hänellä ei ole mitään tekemistä Iniestan, minun tai Sergio Busquetsin kanssa. Hän on täysin erilainen.

– Hän on todella kyvykäs pelaaja ja hän tulee olemaan tämän Hollannin sukupolven johtaja. Hän pystyy johtamaan joukkuetta keskikentältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.