Hollannin maajoukkuemies Frenkie de Jong siirtyi viime kesänä Barcelonan riveihin kotimaansa suurseurasta Ajaxista nappikauden jälkeen. 22-vuotias keskikenttäpelaaja on noussut heti debyyttikaudellaan Ernesto Valverden luottomiehiin Blaugranassa ja pelannut 18 sarjapelissä.

Mestarien liigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi sekä Hollannin pääsarjan Eredivisien parhaaksi pelaajaksi viime kaudella valittu de Jong ei ole pelannut urallaan peliäkään Englannin Valioliigassa, mutta pitää silti sarjaa hitusen parempitasoisena La Ligaan verrattuna.

– Ajattelin ennen La Ligan olevan maailman vahvin jalkapalloliiga. Sen pystyi päättelemään dominoinnista eurosarjoissa. Espanjalaisjoukkueet etenivät aina pitkälle ja kahmivat usein pääpalkinnot Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa, de Jong kertoi Mirrorille.

Hänen mielestään Valioliiga on ottanut parin viime vuoden aikana askelia eteenpäin.

– Kun puhutaan puhtaasta taidosta, La Liga on parempi. Mutta puhtaasti intensiteettinsä takia englantilaissarja on hiukan korkeampitasoinen.

Willem II:n kasvatti De Jong olisi mitä todennäköisimmin voinut pelata tällä kaudella brittikentillä, jos olisi niin halunnut. Hollannin maajoukkuevalmentaja Ronald Koeman paljasti aiemmin, että Manchester Cityn manageri Pep Guardiola oli kovin kiinnostunut de Jongin palveluksista.

Koeman kertoi tuolloin keskustelleensa Guardiolan kanssa ja espanjalaisluotsin nostaneen de Jongin ja Matthijs de Ligtin nimet esiin Ajaxin pelaajista puhuttaessa. Toppari de Ligt pelaa nykyisin Juventuksessa, jonne siirtyi täksi kaudeksi.

– Pep kävi villinä siitä, minkä tyyppinen keskikenttäpelaaja Frenkie on. Hän halusi tietää kaiken hänestä, Koeman sanoi.