Paistaa se aurinko risukasaankin, sanoisi joku. Tai lähes konkurssikypsään jalkapalloseuraan.

Vakavissa talousongelmissa rypevä Barcelona oli saamassa nykytasoon nähden jättimäisen taloudellisen iskun Philippe Coutinhon pelimäärän myötä. Jos Coutinho olisi saanut Barcelonassa kasaan 100 ottelua, Barcan olisi pitänyt maksaa Liverpoolille seuraava 20 miljoonan euron suuruinen erä.

100 ottelua oli tulossa helposti täyteen, sillä päävalmentaja Ronald Koeman on vain kolmesti ollut peluuttamatta brasilialaista, kun tämä on ollut terve.

Sitten napsahti Coutinhon polvessa.

Tämän hetken tietojen mukaan Coutinho on sivussa 3-5 kuukautta, joten mies palaa vasta loppukaudesta tositoimiin. Silloin Barcelonassa on jo uusi puheenjohtaja ja suunnitelmia seuran talouden tervehdyttämiseksi on tehty. On hyvin mahdollista, että Coutinho pyritään myymään, sillä hänestä voisi saada kohtuullisen korvauksen, palkkakustannuksissa säästettäisiin merkittävästi eikä Coutinho ole kuitenkaan ihan tärkeimpien pelaajien joukkoon kyennyt nousemaan.

Tiedot Espanjasta kertovat, että Barcelonan väliaikaispomo Carles Tusquets olisi määrännyt alaisensa valmistelemaan Coutinhon kauppaamista jo tammikuussa. Se ovi meni kuitenkin kiinni loukkaantumisen myötä.

Mikäli uusi puheenjohtaja pyrkii Coutinhon ensi kesänä myymään, on hyvin mahdollista, että Coutinhon ei anneta päästä 100 otteluun tämän kauden aikana, vaikka se teoriassa olisi mahdollista. Tällä hetkellä pelintekijän ottelumäärä Barcelonassa on 90.

28-vuotiaan Coutinhon sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2023. Barca on jo nyt maksanut Liverpoolille 145 miljoonaa euroa. Sitäkään summaa ei nykymarkkinoilta saa millään takaisin. 165 miljoonaa olisi karannut vielä pahemmin ulottumattomiin.