Philippe Coutinho on paitsi Barcelonan historian kallein hankinta, niin globaalistikin katsottuna maailman kolmanneksi hintavin pelaaja. Coutinhon kausi on kuitenkin ollut raskas pettymys. 34 La Liga -ottelussa Coutinho on saanut aikaiseksi vain viisi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Vajaan viikon takaisessa Mestarien liiga -ottelussa entistä seuraansa Liverpoolia vastaan Coutinho oli niin näkymätön, että katalaanilehti Sport antoi Coutinholle arvosanaksi ottelusta surkean 0/10.

26-vuotiaan brasilialaisen nimi on nostettu aika ajoin siirtohuhuihin. Coutinhoa on viety muun muassa PSG:hen ja Chelseaan, vaikka Barcelonan seurajohto vakuuttaakin säännöllisesti miehen jatkavan seurassa myös ensi kaudella.

Mikäli huhuissa on jotain perää, on mahdollista, että Coutinho on jo viimeisen ottelunsa Barcelonassa pelannut. Coutinho joutui jättämään sunnuntaisen Getafe-pelin kesken, eikä toipuminen Copa del Reyn finaaliin ole varmaa. Jos ottelu jäi miehen viimeiseksi Barca-paidassa, on jäähyväisissä epäilemättä varsin kitkerä maku. Coutinho kun poistui kentältä linkuttaen, jalkaansa pidellen ja yleisön vihellyskonserttia kuunnellen.

[readmore from=Coutinho-Philippe]

Coutinholle vihellettiin läpi koko ottelun aina, kun hän koski palloon. Toisella puoliajalla iltapuhde jäi kesken, kun Coutinhon vasen takareisi alkoi oikutella.

AS:n mukaan vamma ei ole vakava, ja on mahdollista, että Coutinho toipuu pelikuntoon juuri ajallaan ennen 25.5. pelattavaa Copa del Reyn finaalia Valenciaa vastaan. Alustavan tiedon mukaan Coutinhon toipuminen ajallaan on jopa todennäköistä, sillä sairausloman pituudeksi arvioidaan kymmenen päivää. La Ligan päätöskierroksen Eibar-ottelussa hän ei kuitenkaan missään tapauksessa pelaa.