Zinédine Zidane ylistää Thibaut Courtoisin otteita – hurjat tilastot antavat katetta kehuille

© Kuva: Getty Images

Real Madrid on vahvasti menossa kohti La Ligan mestaruutta. Se johtaa Barcelonaa neljän pisteen erolla, kun otteluita on pelaamatta vielä kolme.

Yksi menestyksen avaintekijöistä on ollut tiukka puolustus, jonka viimeisenä lukkona on ollut belgialaisvahti Thibaut Courtois. Viime kaudella paljon kritiikkiä saanut Courtois on ollut tällä kaudella loistava.

Belgialainen on yltänyt kuluvalla kaudella La Ligassa jo peräti 18 nollapeliin. Viimeksi Los Blancosin maalivahti on pystynyt samaan 32 vuotta sitten. Kaikki kilpailut mukaan lukien Courtois on pitänyt maalinsa puhtaana joka toisessa kamppailussa.

Belgialaisen huippuvire ei ole jäänyt huomaamatta myöskään joukkueen päävalmentajalta Zinédine Zidanelta.

– Hän [viitaten Courtoisiin] on todella tärkeä pelaaja joukkueellemme, ja hänellä on ollut iso vaikutus. Kyseessä on joukkuepeli, mutta Thibaut on pelastanut monta maalia, ja meillä on mennyt hyvin, Zidane totesi Marcalle.

– On mahdotonta, että ei päästäisi ikinä maalia. Mutta on totta, että olemme päästäneet maaleja todella vähän. Meidän täytyy jatkaa vain samaan malliin. Courtois on loistavassa kunnossa, ranskalainen päätti.

Real Madrid on pitänyt maalinsa puhtaana nyt viidessä ottelussa peräkkäin.