Valencia palkkasi Marcelinolle seuraajan – pelikokemusta sekä Barcelonasta että Real Madridista

© Kuva: Getty Images

Valencia yllätti keskiviikkona erottamalla tehtävästään päävalmentajansa Marcelinon. Marcelino oli vienyt joukkueen kahdella edelliskaudella Mestarien liigaan, mutta erimielisyydet seuran pääomistaja Peter Limin kanssa kasvoivat liian suuriksi. Lim tapasi Singaporessa seuran puheenjohtaja Anil Murthyn, ja yhdessä he päättivät, että Marcelinon on aika mennä.

AS:n mukaan Valencian pelaajat lukivat seurajohdon ratkaisusta lehdistöstä, ja olivat päätöksestä järkyttyneitä. Marcelinon vanavedessä lähtöpassit sai myös hänen koko taustaryhmänsä. Joukko haki tavaransa harjoituskeskuksesta keskiviikkona. Uusi valmentaja tuo mukanaan omat avustajansa.

Seuraajan nimeämisessä Valencia ei aikaillut. Seura tiedottaa kotisivuillaan nimenneensä uudeksi valmentajakseen 43-vuotiaan Albert Celadesin. Celadesin sopimus ulottuu kesään 2021. Hän vetää jo tänään Valencian joukkueen harjoitukset.

Celades on FC Barcelonan kasvatti, joka nousi seuran edustusjoukkueeseen kaudella 1995-1996. Neljän Barca-kauden jälkeen matka jatkui Celta Vigoon, ja sieltä edelleen vuosiksi 2000-2005 Real Madridiin. Celades voitti sekä Barcelonassa että Real Madridissa kaksi La Liga -mestaruutta.

Myöhemmällä urallaan Celades pelasi vielä Bordeaux’ssa, Real Zaragozassa ja New York Red Bullsissa. Hän pelasi urallaan myös neljä A-maaottelua, joista puolet vuoden 1998 MM-kisoissa.

Keskikentän pohjalla pelannut Celades aloitti valmentajauransa vuonna 2013 Espanjan alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Vuosina 2014-2018 hän valmensi Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta. Hän oli mukana Espanjan A-maajoukkueen valmennusryhmässä vuosien 2014 ja 2018 MM-kisoissa. Kauden 2018-2019 Celades aloitti Julen Lopeteguin valmennustiimissä Real Madridissa, mutta pesti päättyi Lopeteguin saatua potkut.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.