Uruguayn maajoukkueen tähtihyökkääjä Edinson Cavani on tarjonnut itseään Barcelonalle jo kahdesti tänä vuonna, kertoo Diario Sport.

Barcelonan urheilujohtaja Ramón Planes kieltäytyi Cavanin, 33, edustajien tarjouksesta aiemmin tänä vuonna, kun uruguaylaishyökkääjä oli jo jättänyt Paris Saint-Germainin, jossa hänen sopimuksensa päättyi heinäkuussa.

Blaugrana on etsinyt uutta hyökkääjää, mutta koronaviruspandemian taloudelliset vaikutukset sotkivat sen suunnitelmat. Barçan toivepelaaja on Internazionalen argentiinalaiskärki Lautaro Martínez, mutta katalonialaisseuralla ei yksinkertaisesti ole varaa häneen.

Martínezilla, 23, oli sopimuksessaan 111 miljoonan euron ulosostoklausuuli, joka oli Barcelonalle liian suuri summa maksettavaksi. Inter ei ollut kiinnostunut myymään häntä halvemmalla, eikä italialaisseura huolinut Barcelonan tarjoamia pelaajia vaihtokauppatavaraksi. Nyt tuo ulosostoklausuuli ei ole enää voimassa, joten Inter voi vaatia Martínezista vielä enemmän.

Barcelonan pitkäaikainen luottohyökkääjä Luis Suárez on lehtitietojen mukaan jättämässä seuran tänä kesänä, joten tarve uudelle kärjelle on kasvamassa entisestään. Barça pelasi viime lauantaina harjoitusottelun ilman 33-vuotiasta Suárezia, joka on tiettävästi jo sopinut henkilökohtaisista ehdoista Juventuksen kanssa.

Blaugrana on viime viikkoina yhdistetty myös Lyonin hyökkääjään Memphis Depayhin, joka pelasi Barcelonan uuden päävalmentajan Ronald Koemanin alaisuudessa Hollannin maajoukkueessa.

Cavani voisi kuitenkin tarjota lyhytaikaisen ratkaisun hyökkääjän tontille ennen kuin Barcelona pystyy taas tavoittelemaan ykköskohdettaan Martínezia. Uruguaylaishyökkääjä oli jo lähellä sopimusta Atlético Madridin ja Benfican kanssa, mutta hän on yhä vapaa pelaaja.

Sportin mukaan Cavanin edustajat ovat viime viikkoina olleet uudestaan yhteydessä Barcelonaan. Toimittaja Toni Juanmartín mukaan Cavani haluaa kahden vuoden sopimuksen kahdeksan miljoonan euron vuosipalkalla. Barcelona ei tällä hetkellä pysty mahduttamaan häntä palkkabudjettiinsa, mutta Suárezin ja keskikenttäpelaaja Arturo Vidalin todennäköiset siirrot muualle saattavat mahdollistaa Cavanin siirron.

Cavani jätti PSG:n seuran kaikkien aikojen maalintekijänä iskettyään pariisilaisille 301 ottelussa yhteensä 200 maalia. Uruguayn A-maajoukkueessa hän on pelannut 116 ottelua ja tehnyt 50 maalia.