Leo Messiltä kauniita sanoja uransa päättäneelle Iker Casillasille: ”Hänen asemansa legendana on sementoitu aikoja sitten”

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi antoi AS:lle kommentteja Iker Casillasin päätöksestä lopettaa uransa. Casillas ilmoitti upean uransa päättymisestä tiistaina, ja ilmoituksen jälkeen Messi kertoo arvostavansa espanjalaisvahtia korkealle.

– Iker siirtyy tänään eläkkeelle, mutta hänen asemansa jalkapallolegendana on sementoitu pitkän aikaa sitten. Ei vain siksi, että hän oli yksi La Ligan parhaista pelaajista, mutta koska hän voitti kaiken maajoukkuetasolla, Messi kommentoi AS:lle.

– Olet fantastinen maalivahti ja olit todella kova vastus. Mielestäni erityislaatuinen kilpailuasetelma mahdollisti meitä nousemaan uudelle tasolle joka kerta, kun pelasimme toisiamme vastaan.

Casillas ja Messi kohtasivat toisensa useaan otteeseen Barcelonan ja Real Madridin välisissä kamppailuissa. Casillas siirtyi uusien haasteiden äärellä 2015, kun hän vaihtoi Los Blancosin Portugalin Portoon.

Kaiken kaikkiaan Casillas pelasi uransa aikana 510 La Liga -ottelua, 116 peliä Portugalin pääsarjaa, 177 Mestarien liiga -peliä sekä 167 A-maaottelua. Palkintokaapista löytyy muun muassa viisi La Liga -mestaruutta, kolme Mestarien liigan voittoa, maailmanmestaruus ja kaksi euroopanmestaruutta. Maailman parhaaksi maalivahdiksi ”San Iker” valittiin viidesti peräkkäin vuosina 2008-2012.