Iker Casillasin huikea ura pakettiin – julkaisi jäähyväiskirjeen somessa

© Kuva: Getty Images

Yksi kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista, 39-vuotias Iker Casillas on ilmoittanut virallisesti pelaajauransa päättyneen. Ilmoitusta on odoteltu jo pidempään, ja Casillasin viimeinen seura Porto ehtikin jo helmikuussa kertoa uran päättyvän.

– Tärkeintä on kuljettava matka ja seurassa olevat ihmiset, eikä matkan päämäärä, sillä se tulee työn ja vaivan kautta itsestään. Uskon voivani sanoa vailla epäilyksen häivää, että tämä on ollut haaveilemani matka ja päämäärä, Casillas kirjoitti pitkän jäähyväiskirjeensä saatesanoiksi.

Casillas oli pelannut koko uransa Real Madridissa, kunnes hän siirtyi Portoon vuonna 2015. Menestyksekkäiden Portugalin-vuosien jälkeen ura sai yllättävän käänteen vappupäivänä 2019, kun Casillas sai Porton harjoituksissa sydänkohtauksen. Hän toipui kuntoon sydänleikkauksen jälkeen, muttei pelannut sen jälkeen enää otteluakaan.

Kaiken kaikkiaan Casillas pelasi uransa aikana 510 La Liga -ottelua, 116 peliä Portugalin pääsarjaa, 177 Mestarien liiga -peliä sekä 167 A-maaottelua. Palkintokaapista löytyy muun muassa viisi La Liga -mestaruutta, kolme Mestarien liigan voittoa, maailmanmestaruus ja kaksi euroopanmestaruutta. Maailman parhaaksi maalivahdiksi ”San Iker” valittiin viidesti peräkkäin vuosina 2008-2012.

Casillas oli aikeissa haastaa istuvan puheenjohtajan Luis Rubialesin paikasta Espanjan jalkapalloliiton johdossa, mutta hän vetäytyi kuitenkin ehdokkuudesta. Nyt hänestä uskotaan tulevan Real Madridin puheenjohtajan Florentino Pérezin neuvonantaja.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.