Real Madridin entinen valmentaja ei ole Barcelonan uuden pelityylin fani: ”He viettävät liikaa aikaa vain syötellen palloa ympäriinsä”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan pelityyli Quique Setiénin alaisuudessa ei ole miellyttänyt Fabio Capellon silmää.

Setién siirtyi Barcelonan puikkoihin viime kuun puolivälissä Ernesto Valverden saatua potkut. Hänen alaisuudessaan Blaugrana on pelannut seitsemän ottelua, joista se on voittanut viisi ja hävinnyt kaksi yhteismaalein 13-7.

Vuonna 2017 eläkkeelle jäänyt Capello valmensi Real Madridia kahteen otteeseen ja voitti kummallakin kerralla La Ligan mestaruuden. Setiénin aikakausi on vasta alussa, mutta italialaiskonkari Capellon mielestä Barcelonan pelaamisessa on jo huolestuttavia merkkejä.

– Pidin Barcelonasta ennen enemmän, kommentoi Capello AS:n mukaan.

– He viettävät liikaa aikaa vain syötellen palloa ympäriinsä ilman, että he pääsevät lähelle vastustajan rangaistusaluetta ja sitten he toivovat, että nerokas Lionel Messi tekee jotain maagista.

Fabio Capello valmensi Real Madridia kausilla 1996-97 ja 2006-07. Kuva: Getty Images

Capello antoi kehut Barcelonan entiselle päävalmentajalle ja Manchester Cityn nykyiselle managerille Pep Guardiolalle, joka on hänen mielestään onnistunut muuttamaan metodejaan vuosien varrella.

– Tykkään nähdä vaihtopenkillä fiksuja valmentajia, jotka osaavat tunnistaa pelaajiensa ominaisuudet ja muovata strategioitaan ja pelityyliään parhaiden pelaajiensa mukaan.

– Guardiola on muuttunut paljon. Jos katsoo Manchester Cityn pelaamista, niin huomaa, että pallonhallintaan nojaava syöttelypeli on mennyttä. City pelaa nykyään suoraviivaisempaa, aggressiivisempaa ja todella nopeaa jalkapalloa. He keskittyvät aina vastustajan maaliin.

– Hän ymmärtää, että valmentajan on muututtava ja kehityttävä, jos haluaa jatkaa voittamista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.