Torstaina varmistui, että Barcelona vahvisti rivejään tanskalaisella Martin Braithwaitella. Braithwaiten hankkiminen siirtoikkunan ulkopuolella oli mahdollista Ousmane Dembélén pitkän sairausloman takia. La Ligan säännöt mahdollistavat poikkeusluvan, jos pelaaja on poissa yli viiden kuukauden ajan.

Braithwaite ei saa pelata kevään Mestarien liiga -otteluissa, mutta La Ligassa Barcalla lienee hänelle roolia tarjolla. Etenkin, kun myös Luis Suárez on pitkällä pakkohuililla.

Leganésille 28-vuotiaan kärkimiehen lähtö on armottoman kova isku. Braithwaiten lähdettyä joukkueeseen ei jää ainuttakaan tällä kaudella La Ligassa maalin tehnyttä hyökkääjää. Leganés on koko sarjan tehottomin joukkue ja se majailee putoamisviivan alapuolella.

Kovasta kohtalostaan huolimatta Leganés osoittaa syyttävän sormensa vain kohti La Ligan sääntöpykäliä. Barcelonalle tai Braithwaitelle seurassa ei kanneta kaunaa.

– Meidän näkemyksemme mukaan on olemassa epäoikeudenmukainen sääntö, josta Barcelona on hyötynyt. Kärsivä osapuoli on Leganés, seuran puheenjohtaja Martín Ortega kommentoi Marcalle.

– FC Barcelonan käyttäytyminen on ollut korrektia. He ilmoittivat aikeistaan maanantaina ja ainoa tapa toteuttaa ne oli maksaa pelaajan ulosostoklausuuli. Emme kanna heille kaunaa, sillä he vain käyttivät olemassaolevan säännön mahdollisuutta.

Leganés haluaa kuitenkin nostaa nyt esiin säännön epäkohdan. Siksi se hakeekin Espanjan jalkapalloliitolta lupaa hankkia itsekin Braithwaitelle korvaajan. La Liga käsittelee pyyntöä jo.

– Haluamme korottaa ääntämme. Olemme valtavan vakavassa tilanteessa. Emme voi käsittää nykyistä sääntöä, jossa pitkäaikainen loukkaantumispoissaolo sallii yhden seuran toteuttaa yksipuolisesti tällaisen operaation ja siirtää ongelmansa toiselle seuralle, Ortega selventää.

[readmore from=Braithwaite-Martin]

– Saimme eilen illalla jalkapalloliitolta viestin, jonka mukaan se ei arvioi tapausta, jota ei ole vielä vahvistettu. Nyt heti, kun klausuuli maksettiin, jätimme pyynnön jalkapalloliitolle, ja nyt odotamme heiltä vastausta.

Pelaajaa kohtaan Ortega ei ole tuohtunut.

– Haluamme kiittää Braithwaitea. Hän on ollut hyvin ammattimainen seurasta lähtöönsä saakka, eikä hänen panoksessaan ole mitään moitittavaa. Toivotamme hänelle parasta mahdollista onnea.