Vahvat huhut ovat muuttuneet todeksi. FC Barcelona tiedottaa hankkineensa Leganésista 28-vuotiaan tanskalaishyökkääjän Martin Braithwaiten. Siirtoikkunan ulkopuolinen hankinta tuli mahdolliseksi La Ligan myöntämällä poikkeusluvalla, koska Ousmane Dembélé on sairastuvalla yli viiden kuukauden ajan.

Braithwaiten sopimus on 4,5-vuotinen, eli ulottuu vuoteen 2024. Sopimuksessa on muhkea 300 miljoonan euron ulosostohinta. Braithwaite esittäytyy Barcelonassa medialle vielä torstain aikana.

Barcelona hankki Braithwaiten maksamalla pelaajan sopimuksessa olleen ulosostohinnan, 18 miljoonaa euroa. Braithwaiten lähdettyä Leganésin joukkueeseen ei jää yhtään hyökkääjää, joka olisi tällä kaudella tehnyt La Ligassa maalin. Leganés on pääsarjan tehottomin joukkue ja se majailee tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella.

Leganés anoi La Ligalta tiettävästi poikkeuslupaa Braithwaiten korvaajan hankkimiseen, mutta ei sitä saanut.

[readmore from=Braithwaite-Martin]

Esbjergissä syntynyt ja pelaajauransa aloittanut Braithwaite on pelannut aiemmalla urallaan myös Toulousessa, Middlesbrough’ssa ja Bordeaux’ssa.

Tällä kaudella Braithwaite on tehnyt Leganésille kahdeksan maalia. Hän on myös Tanskan maajoukkueen vakioavauksen pelaaja, ja esiintynee myös Suomea vastaan kesän EM-kisoissa.

Mestarien liigassa Braithwaite ei saa pelata pelaajarekisteröinnin jo sulkeuduttua, mutta La Ligan mestaruustaistelussa hänestä lienee Barcelonalle apua.