Karim Benzemasta tuli torstaina Real Madridin seurahistorian viidenneksi paras maalintekijä, kun hän osui kahdesti Valenciaa vastaan Los Blancosin voittaessa 3-0 (lue otteluraportti).

Ranskalaishyökkääjällä on nyt kasassa yhteensä 243 maalia. Benzema, 32, ohitti torstaina Madridin legendaarisen maalipyssyn Ferenc Puskásin, joka teki seuralle 242 osumaa.

Benzeman jälkimmäisestä osumasta voinee sanoa, että se teki kunniaa Puskásille, jonka mukaan on nimetty FIFA:n jakama, vuoden hienoimman maalin palkinto. Benzema sai polvenkorkuisen syötön Marco Asensiolta, nosti pallon yhdellä kosketuksella yli Valencian puolustajan ja laukoi pelivälineen toisella kosketuksellaan ylänurkkaan.

Karim Benzema

@Benzema
Football is my life and my love but my family gives me everything ❤️ #HalaMadrid #Nueve 🙌🏽🔥

– Se kaikki tapahtui todella nopeasti. Sain syötön Marcolta ja otin pallon kontrolliin. Se toimi hyvin ja sitten lauoin vasemmalla jalallani ja pallo meni maaliin. Se kuulostaa helpolta, kun selitän sitä, mutta se pitää tehdä yhdessä nopeassa liikkeessä, kommentoi ranskalaiskärki Real Madridin haastattelussa.

Myös Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane nautti maanmiehensä taiturimaisesta osumasta.

– Se oli mahtava maali. Se oli sekä mahtava liike että viimeistely. Olen iloinen Karimin maaleista.

Benzeman edellä Real Madridin kaikkien aikojen maalitilastossa ovat vielä Santillana (290), Alfredo Di Stéfano (308), Raúl (323) ja Cristiano Ronaldo (450).