32-vuotias Karim Benzema on edustanut ammattilaisuransa aikana vain kahta seuraa: ensin kasvattajaseuraansa Lyonia ja sen jälkeen Real Madridia, jonne hän siirtyi vuonna 2009. Madridissa meneillään on siis jo yhdestoista kausi.

Benzema on noussut saavutustensa ja tehojensa myötä jo Real Madrid -legendaksi, mutta iän karttuessa tahti tuntuu vain kiihtyvän. Vuonna 2019 tehdyt 35 maalia on Benzeman tehokkain saldo yhden kalenterivuoden aikana.

AS kuitenkin paljasti joulukuussa, että historia olisi voinut mennä myös hyvin toisellakin tavalla. Benzema oli nimittäin erittäin lähellä sopimusta Barcelonan kanssa jo vuonna 2008, vuotta ennen siirtymistään Real Madridiin.

Barcelona oli jo päässyt Lyonin kanssa siirrosta sopuun, mutta vetäytyi kaupasta viime hetkillä. Syy tähän oli AS:n mukaan Benzeman vaikeaksi uumoiltu lähipiiri, jonka pelättiin aiheuttavan ongelmia.

Barcelonan silloinen tekninen johtaja Txiki Begiristain, Manchester Cityn nykyinen jalkapallojohtaja, oli iskenyt silmänsä tuolloin 20-vuotiaaseen Benzemaan. Begiristain sopi neuvottelujen aloittamisesta Lyonin puheenjohtajan Jean-Michel Aulasin kanssa, ja jopa siirtokorvauksesta löytyi yhteisymmärrys. Sen oli määrä olla 30 miljoonaa euroa (toim. huom. Real Madrid maksoi Benzemasta vuotta myöhemmin 35 miljoonaa plus 6 miljoonaa euroa bonuspykälien täytyttyä).

Begiristain matkusti Lyoniin tapaamaan Benzemaa Ranskan Cupin puolivälieräottelun alla. Lyon voitti pelin 1-0 Benzeman tekemällä maalilla, ja kaikki vaikutti valmiilta. Barcelona-johto alkoi kuitenkin empiä Benzeman luonteen ja tämän lähipiirin takia. Begiristain jututti Benzemaa vielä tämän kotona, ja päätti luopua siirrosta. Benzeman sopeutumisesta Barcelonaan oltiin aidosti huolestuneita.

[readmore from=Benzema-Karim]

Begiristain sai päätökselleen Frank Rijkaardin siunauksen, ja niinpä jo valmiina olleet siirtopaperit jätettiin lopulta allekirjoittamatta. Kuka tietää, onko Barcelonassa päätöstä vuosien saatossa manailtu, mutta ainakin Real Madridin historialle tuo ratkaisu on tehnyt hyvää.

Täysin väärässä ei Begiristain toki ollut, sillä on Benzemalla yksityiselämässään vaikeuksiakin ollut. Sellaisten vuoksi hän ei kuulu enää myöskään Ranskan maajoukkueeseen. Benzema oli nimittäin tuttaviensa kanssa osallisena Ranskan maajoukkuepelaaja Mathieu Valbuenan seksivideokiristykseen ja on sen takia maajoukkuetoiminnasta hyllytettynä.