Erittäin hyvässä pelivireessä koko syksyn ollut Karim Benzema sai maanantaina ikäviä uutisia Ranskan korkeimmalta oikeudelta. Real Madridin hyökkääjä oli anonut, että korkein oikeus hylkäisi häneen kohdistuvat syytteet koskien maajoukkuekaveri Mathieu Valbuenan kiristystapausta vuodelta 2015. Toisin kuitenkin kävi.

Ensi viikolla 32 vuotta täyttävän Benzeman näkemyksen tapauksen tutkijat olivat ylittäneet lailliset toimivaltansa jutun todisteiden hankinnan yhteydessä. Korkeimman oikeuden tuomarit eivät kuitenkaan olleet samaa mieltä.

Päätöksen myötä Benzeman haaveet Ranskan maajoukkueeseen paluusta ovat entistäkin etäisempiä – jolleivat jo kokonaan kuopattuja. Lisäksi Benzemaa voi odottaa vielä kutsu raastupaan.

Benzeman puolustus vetosi siihen, että soluttautunut poliisi vaikutti kiristystapauksen kulkuun. Korkein oikeus oli kuitenkin toista mieltä.

Real Madridin hyökkääjä ei ole ainoa tapauksesta epäilty, vaan heitä on viisi muutakin. Yksi näistä on Karim Zenati, Benzeman lapsuudenystävä ja toinen entinen jalkapalloilija Djibril Cisse.

Tapaus juontaa juurensa kesään 2015. 8. kesäkuuta tuona vuonna Mathieu Valbuena ilmoitti poliisille, että häntä oli yritetty kiristää pari päivää aikaisemmin seksivideolla, jolla Valbuena oli mukana. Kiristäjät uhkasivat julkaista videon.

Syytteen mukaan kiristäjät yrittivät ensin taivutella Valbuenaa maksamaan vaaditun summan Djibril Cissén avulla, mutta tuloksetta. Sen jälkeen he pyysivät Zenatin houkuttelemaan Benzeman toimimaan välitysmiehenä.

Saman vuoden lokakuussa pidetylle maajoukkueleirillä Benzema keskustelikin Valbuenan kanssa asiasta. Benzema neuvoi Valbuenaa maksamaan vaaditun summan, hänen omien sanojensa mukaan ongelmilta välttyäkseen.

[readmore from=Benzema-Karim]

Pariisin vetoomustuomioistuin oli jo hylännyt Benzeman vaateen luopua syytteestä marraskuussa 2018, mutta tuolloin hyökkääjä päätti viedä tapauksen korkeimpaan oikeuteen. Sielläkin tuloksena oli kuitenkin siis vesiperä.

Karim Benzema on tehnyt tällä kaudella Real Madridille 19 ottelussa 15 maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä.

Lähde: AS