Barcelonan seurapresidentti haluaa pelata kolme sarjaottelua kaudessa ulkomailla – ”Tapa osoittaa kunnioitusta”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan seurapresidentti Josep Maria Bartomeu kertoi BBC:n haastattelussa haluavansa pelata kolme sarjaottelua kaudessa ulkomailla.

Barcelonan oli määrä pelata tammikuinen Girona-ottelu Miamissa, mutta lopulta La Ligan hanke kumottiin niin Espanjan jalkapalloliiton, UEFA:n kuin FIFA:nkin toimesta.

Myös Espanjan pääministeri Pedro Sánchez totesi julkisesti, ettei La Liga -otteluiden pelaaminen ulkomailla ole hyvä idea.

– Jos haluamme, että La Liga on entistä vahvempi, meidän pitäisi pelata otteluita ulkomailla. Me Barcelonassa olemme jatkuvasti yhteydessä La Ligaan ulkomailla pelattavien otteluiden suhteen, Bartomeu totesi.

– La Ligaa on syytä markkinoida ja mielestäni ulkomailla pitäisi pelata kolme ottelua ulkomailla kaudessa. Yksi Pohjois-Amerikassa, yksi Lähi-Idässä ja yksi Aasiassa.

Bartomeun mukaan se on myös tapa kunnioittaa La Ligaa seuraavia kannattajia, jotka asuvat kyseisissä maanosissa.

– Meidän on päästävä lähemmäs kannattajia. Teemme joka kesä harjoitusottelukiertueita niissä paikoissa päästäksemme lähemmäs kannattajiamme. Se on tapa osoittaa kunnioitusta ja esimerkiksi Miamin ottelu olisi ollut hieno tapahtuma Yhdysvalloissa asuville kannattajillemme.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää