Barcelonan seurapresidentti haluaa pelata kolme sarjaottelua kaudessa ulkomailla – ”Tapa osoittaa kunnioitusta”

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Barcelonan seurapresidentti Josep Maria Bartomeu kertoi BBC:n haastattelussa haluavansa pelata kolme sarjaottelua kaudessa ulkomailla.

Barcelonan oli määrä pelata tammikuinen Girona-ottelu Miamissa, mutta lopulta La Ligan hanke kumottiin niin Espanjan jalkapalloliiton, UEFA:n kuin FIFA:nkin toimesta.

Myös Espanjan pääministeri Pedro Sánchez totesi julkisesti, ettei La Liga -otteluiden pelaaminen ulkomailla ole hyvä idea.

– Jos haluamme, että La Liga on entistä vahvempi, meidän pitäisi pelata otteluita ulkomailla. Me Barcelonassa olemme jatkuvasti yhteydessä La Ligaan ulkomailla pelattavien otteluiden suhteen, Bartomeu totesi.

– La Ligaa on syytä markkinoida ja mielestäni ulkomailla pitäisi pelata kolme ottelua ulkomailla kaudessa. Yksi Pohjois-Amerikassa, yksi Lähi-Idässä ja yksi Aasiassa.

Bartomeun mukaan se on myös tapa kunnioittaa La Ligaa seuraavia kannattajia, jotka asuvat kyseisissä maanosissa.

– Meidän on päästävä lähemmäs kannattajia. Teemme joka kesä harjoitusottelukiertueita niissä paikoissa päästäksemme lähemmäs kannattajiamme. Se on tapa osoittaa kunnioitusta ja esimerkiksi Miamin ottelu olisi ollut hieno tapahtuma Yhdysvalloissa asuville kannattajillemme.

⚽️✈️ Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden