Gerard Piqué paljasti, miksi välit Pep Guardiolaan kiristyivät – tylytti myös suorin sanoin Bartomeua

© Kuva: Getty Images

Gerard Piqué on tätä nykyä Barcelonan pelaajiston vanhempi herrasmies, pelaaja, jota muut kuuntelevat. Yleisesti ajatellaan, että Piquéstä tulee jonain päivänä Barcelonan puheenjohtaja.

Aina niin ei ole ollut. Nuorempana Piqué oli huithapeli, jota Carles Puyolin oli paimennettava kentällä.

Tuohon aikaan, 2010-luvun molemmin puolin Barcelona pelasi Pep Guardiolan alaisuudessa niin loisteliasta jalkapalloa, että joukkuetta pidettiin yhtenä kaikkien aikojen parhaista.

Pelkkää ruusuilla tanssimista se ei ollut. Alun innostuneisuus alkoi pikku hiljaa karista ja välit joukkueen sisällä rakoilla. Guardiola oli tuohon aikaan nuori päävalmentaja, joka halusi kontrolloida kaikkea ja kaikkia. Piqué taas halusi tulla ja mennä vapaasti.

Sitten kuvioon astui vielä muuan Shakira, kolumbialainen tähti, johon Piqué iski silmänsä.

– [José] Mourinhon kanssa kamppaileminen oli todella raskasta. Pukuhuoneessa alkoi olla kireä tunnelma. Pep halusi kontrolloida ihan kaikkea. Tuohon aikaan aloin vielä seurustella Shakiran kanssa, ja suhteeni Pepin kanssa muuttui, Piqué sanoi La Sotana -ohjelman haastattelussa.

Piqué on aiemminkin myöntänyt, että tuohon aikaan, kaudella 2011-12, lähtö Barcelonasta kävi mielessä. Piqué kuitenkin jäi, ehkä osin siksi että Guardiola lähti. Sittemmin välit Guardiolaan ovat palautuneet entiselleen.

Yksi Barcelona-toimija, johon välit eivät ihan hetkeen taida normalisoitua, on Josep Maria Bartomeu. Piqué sanoi haastattelussa hyvin suorat sanat myös Barcelonan edellisestä puheenjohtajasta, jonka aikakaudella Barca syöksyi talousahdinkoon.

– En ole oikea ihminen sanomaan, onko Bartomeu seuran historian huonoin puheenjohtaja, mutta huonoin hän on varmasti niistä, joiden aikaan minä olen elänyt, Piqué sanoi.

Toppari tosin myönsi, että muutkin voivat katsoa peiliin.

– Me kaikki olemme syyllisiä tähän nykytilanteeseen, mutta on selvää, että viime vuosina seuraa ei ole viety haluttuun suuntaan.

LUE MYÖS: ”Se ei ole totta” – Joan Laporta kiisti Barcelonan nuoren timantin olleen kaupan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.