Barcelona julkisti maanantaina ensimmäisen uuden ensi kauden pelaajansa, kun se tiedotti Sergio Agüeron kaksivuotisesta sopimuksesta. Lisääkin uusia pelaajia voi olla tulossa pian, sillä pitkään on huhuttu myös Éric Garcían, Memphis Depayn ja Georginio Wijnaldumin saapumisesta Camp Noulla. Yhdistävänä tekijänä pelaajille on, että kenestäkään heistä ei tarvitse maksaa siirtokorvausta.

Barcelonan yli miljardin euron velkataakka pakottaa kiristämään vyötä, joten siirtokorvauksiin ei ole paljon törsäämistäkään. Lisäksi seuran puheenjohtaja Joan Laporta on jo todennut suoraan, että myös lähtijöiden osalta tullaan tekemään kovia päätöksiä. Seurassa on pakko säästää, ja säästämisen varaa onkin, sillä Barcelona on koko jalkapallomaailman paras palkanmaksaja.

Sergio Agüero tulee tiettävästi ansaitsemaan Barcelonassa noin 5 miljoonaa euroa kaudessa. Hänen palkkansa putoaa Manchester Cityn aikaisista ansioista 58 prosenttia. Monelle kovapalkkaiselle pelaajalle tullaan mediatietojen mukaan vielä osoittamaan ovea.

AS listaa kuusi pelaajaa, jotka ovat sen mukaan myyntiuhan alle. Koko kuusikko kuuluu Barcelonan eturivin pelaajiin. Lisäksi AS esittää arvion pelaajien mahdollisista uusista osoitteista.

Heti listan kärjessä on Jordi Alba, yksi koko Euroopan parhaista vasemmista laitapuolustajista. Alba on muodostanut jo vuosien ajan Lionel Messin kanssa erittäin toimivan tutkaparin. Barcan sisäpiiristä tihkuvien tietojen mukaan Alban pöydällä on kuitenkin jo Atlético Madridin tekemä tarjous.

Toinen kova nimi ja Barca-ikoni on Espanjan EM-kisajoukkueen kapteeni Sergio Busquets. Busquetsin arveltiin pitkään pelaavan uransa loppuun Barcelonassa, mutta kulukuuri on viemässä häntäkin myyntilistalle. AS:n mukaan Busquets saattaa siirtyä Bayern Müncheniin.

Lähtökuopissa voi olla myös Antoine Griezmann, joka näytti kuluvan kauden loppupuolella nousseen Barcelonassa vihdoin omalle tasolleen. Myös Griezmann on erittäin kovapalkkainen pelaaja, ja kenties huomattavasti halvemman Agüeron toivotaan täyttävän hänen paikkansa. Griezmannin AS arvelee saattavan päätyä PSG:n riveihin.

Philippe Coutinholle Barcelona on etsinyt ostajaa jo pidempään. Brasilialaiselta meni kevätkausi kokonaan ohi polvivaivojen takia, eikä roolia joukkueessa uskota löytyvän. Liverpool saattaa olla kiinnostunut saamaan Coutinhon takaisin. Tässä tapauksessa Barcelonan ei tarvitsisi maksaa Liverpoolille 50 miljoonaa euroa, jotka se on sille yhä velkaa.

[readmore from=Barcelona]

Myös Ousmane Dembélén AS arvelee olevan matkalla Englantiin, joskaan tarkempaa arvausta seurasta ei esitetä. Myös Ranskaa ja Saksaa pidetään Dembélén kohdalla mahdollisina.

Viimeisenä uumoillaan, että Sergi Roberto saattaisi poistua Barcelonasta. Ainoa mahdollisuus jäämiselle kulkee AS:n mukaan sitä kautta, että puolustaja laskisi palkkaansa yli 50 prosenttia. Sergi Roberton mahdollisiksi uusiksi osoitteiksi on mainittu Ligue 1 ja Manchester City.