Ronald Koeman hehkutti Barcan taistelutahtoa: ”El Clásico ei ratkaise La Ligaa”

© Kuva: Getty Images

Barcelona otti maanantai-iltana erittäin tärkeän voiton, kun se kukisti Ousmane Dembélén 90. minuutin maalilla Real Valladolidin 1-0 (lue raportti ottelusta). Voitto nosti sen vain pisteen päähän sarjakärki Atlético Madridista, joten kansallinen mestaruus on nyt Barcelonan omissa käsissä. Se kohtaa loppukauden aikana vielä sekä Atléticon että Real Madridin – viimeksimainitun jo ensi lauantaina.

Suurimmaksi puheenaiheeksi ottelussa nousi Real Valladolidin Óscar Planon saama kyseenalainen punainen kortti. Barcelonan valmentaja Ronald Koeman ei kuitenkaan sillä päätään vaivannut, vaan hehkutti pikemminkin omiensa loppuun asti pelaamista.

– Penkille asti aisti, että voisimme voittaa pelin viimeisellä minuutilla. Pelaajat näyttivät, että he uskoivat voittoon loppuun saakka. Joskus voitot vaativat kärsimistä, ja sekin on ihan hyvä juttu. Sitäkin La Liga on, Koeman totesi medialle pelin jälkeen AS:n mukaan.

Ousmane Dembélé on saanut Barcelona-uransa aikana osakseen runsasta kritiikkiä, mutta viime aikoina hän on noussut koko ajan tärkeämmäksi pelaajaksi joukkueelleen. Koemankin on tämän noteerannut.

– Tietysti on meille tärkeää, että Ousmane on omalla tasollaan. Hän antaa meille paljon yksi yhtä vastaan -tilanteissa, ja lisäksi hän on pelannut hyökkäyksessä kolmella eri pelipaikalla. Hän sopii moniin eri pelitapoihin, ja antoi meille maalin.

Barcelonan seuraava ottelu on siis lauantai-iltana Madridissa pelattava El Clásico. Sen merkitystä Koeman ei halua ylikorostaa, vaikka kärkikolmikko löytyykin nyt kolmen pisteen sisältä.

– En usko, että se peli ratkaisee La Ligaa, koska sen jälkeenkin pelataan vielä kahdeksan kierrosta. He (Real Madrid) kamppailevat täysillä tällä kaudella kaikissa kilpailuissa, ja tiedämme, että meidän täytyy olla keskittyneitä, sillä hyvä tulos on avainasemassa. Sen jälkeenkin on kuitenkin vielä otteluita jäljellä.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille