Barcelona voitti Sevillan lukemin 2-0 vieraissa La Ligan 25. ottelukierroksella.

Voitolla Barcelona nousi ainakin hetkellisesti sarjataulukon toiselle sijalle Real Madridin ylitse. Se on kahden pisteen päässä sarjakärki Atlético Madridista, joka on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Sevilla, joka oli ennen lauantain ottelua kuuden sarjapelin voittoputkessa, jää taulukossa neljänneksi.

Ottelu lähti käyntiin melko rauhallisesti. Barcelona vastasi pelin ensimmäisistä maalintekopaikoista, mutta Sevillan huippuvahti Yassine Bounou piti pallon helposti poissa verkon perukoilta.

Lionel Messi pyörähti pallon kanssa ympäri keskiviivan tuntumassa ja huomasi Ousmané Dembélén juoksevan vapaasti kohti maalia. Argentiinalaishyökkääjä pelasi Dembélén hienosti läpi, eikä ranskalainen vasemman jalan laukauksessaan epäonnistunut. 0-1.

Osumasta syntyi kuitenkin pientä parranpärinää, sillä pallo osui maalin rakentelutilanteessa Clément Lengletiä käteen hänen oman haltuunottonsa jälkeen. Lyhyen VAR-tarkastuksen jälkeen johtomaali kuitenkin hyväksyttiin ja Bounoun 557 minuuttia kestänyt nollapeliputki katkesi.

3 + 1 - As @FCBarcelona player, Ousmane Dembele has scored three goals vs Sevilla, more than vs any #LaLiga opponent in all competitions, involving in four out his last six games vs Andalusian side. Favourite

#SevillaFCBarca

Avausjakso tuli loppuun Barcelonan 1-0-johdossa. Ronald Koemanin kolmen keskuspuolustajan muodostelma toimi erinomaisesti, sillä se piti ottelun Barcelonan hallussa ja Sevillan kaukana hyviltä maalintekopaikoilta.

Toisella puoliajalla Barcelona jatkoi pelin hallitsemista, eikä Sevilla tuntunut saavan hyökkäyspeliään millään toimimaan. Jesus Navasin matala laukaus hankalasta kulmasta heti toisen jakson alussa ei tuottanut Marc-André ter Stegenille ongelmia.

Sergiño Destille avautui seuraavaksi erinomainen sauma tuplata Barcelonan johto Dembélén blokatun laukauksen jälkeen, mutta amerikkalaisnuorukainen tykitti irtopallon lähietäisyydeltä tolppaan.

18 - @FCBarcelona have hit 18 woodworks away from home in all competitions this season, more than any other Top 5 European League (only four as local team). Wood

#SevillaBarça
#SevillaBarca

Ottelun 69. minuutilla Messin keskitys vapaapotkusta tavoitti Clément Lengletin pään. Ranskalaistoppari puski pallon nätisti sisään, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hylättiin selvän paitsion vuoksi.

Sevilla piti toisella jaksolla enemmän palloa, mutta ei saanut juuri minkäänlaista painetta aikaiseksi Barcelonan kenttäpuoliskolla. Koemanin tiivis nippu yritti vain pitää maalinsa puhtaana ja tehdä tuhoa vastahyökkäysten kautta.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Sevilla oli kuitenkin lähellä yllättää Barcelonan, kun Youssef En-Nesyri pyörähti irti Ronald Araújosta ja viimeisteli pallon maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin saman tien, sillä pallo osui marokkolaista ensin käteen.

Barcelona ei tilanteesta maalia päästänyt, mutta vierasjoukkueen harmiksi nilkkavammastaan vastikään toipunut Araújo loukkaantui uudelleen. 21-vuotias uruguaylainen, joka ehti olla kentällä vain 15 minuuttia, teki tietä Samuel Umtitille 82. minuutilla.

Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Messi varmisti Barcelonan voiton, kun vieraat läpäisivät valkopaitojen puolustuksen hienolla kuviolla. Ilaix Moriba pelasi argentiinalaistähden läpi näppärällä kantapääsyötöllä ja Messi viimeisteli pallon toisella yritämmällä sisään. 0-2.