Neymar ryöväsi keskiviikkoiltana otsikot voitokkaan Mestarien liiga -ottelun jälkeen.

Neymar sanoi hyvin selkeästi, että ensi kaudella hän haluaa pelata Lionel Messin kanssa samassa joukkueessa.

Lausunto lienee herättänyt mielenkiintoa ympäri maailmaa. Millä seuralla olisi varaa sekä Messiin että Neymariin?

Yksi vaihtoehto on se, että Barcelona tekisi Messin kanssa jatkosopimuksen (nykyinen päättyy ensi kesänä), ja sitten pyrkisi hankkimaan Neymarin siirtomarkkinoilta. Neymarin sopimus umpeutuu kesällä 2022, joten PSG saattaisi olla halukas myymään.

Ihan ensin Barcelonassa pitäisi päättää siitä, kuka ylipäätään voi tämän tason päätöksiä tehdä. Se päätös tehdään 24. tammikuuta, kun seurassa käydään puheenjohtajavaalit. Vaalien ennakkosuosikkina pidetään Joan Laportaa, joka nosti Barcan suuruuteen reilu kymmenen vuotta sitten.

Laporta kommentoi tuoreeltaan Neymarin lausuntoa CAT Radiolle.

[readmore from=Barcelona]

– Minulla on vähän sanottavaa, mutta en halua horjuttaa joukkuetta. Joukkue keskittyy tällä hetkellä kilpailemiseen ja sillä menee jatkuvasti paremmin, Laporta sanoi.

– Olen nähnyt [Neymarin] kommentit eikä niissä ole mitään ihmeellistä. He [Messin kanssa] ovat ystäviä keskenään.

Laportalta udeltiin lisää mahdollisista hankinnoista, joihin Neymarkin voisi lukeutua. Siihen puheenjohtajaehdokas vastasi hieman kiertäen mutta kuitenkin lupauksia antaen.

– Minulla on hyvät suhteet monen merkittävän jalkapalloagentin kanssa. Näillä agenteilla on suuria pelaajia talleissaan. Jos minut valitaan Barcan puheenjohtajaksi, olen varma, että ilo palaa.