ARA: Barcelonan väliaikaispomo käskenyt valmistelemaan tähtipelaajan myynnin välittömästi – syynä seuran talouskriisi

© Kuva: Getty Images

Barcelonan talouskriisi on vaatimassa lisää tähtipelaajauhreja.

Viime kesänä seura päästi hyvin edullisesti tai ilmaiseksi pois Luis Suárezin, Ivan Rakiticin ja Arturo Vidalin. Nyt leikkuri on osumassa Philippe Coutinhoon.

Katalonialaislehti ARA kertoo, että Barcelonan väliaikaispuheenjohtaja Carles Tusquets on käskenyt alaisiaan valmistelemaan Coutinhon myynnin jo tammikuussa.

ARA:n tietojen mukaan Barcelonan taloustilanne ei ole helpottanut tarpeeksi, vaikka koko seuran henkilöstö suostui palkkaleikkuriin. Palkkakuluja on edelleen saatava alas, ja tässä tilanteessa katse kohdistuu parhaiten palkattuihin pelaajiin. Lionel Messi on koskematon, ja Antoine Griezmannista seura haluaa pitää kiinni. Coutinho sen sijaan on arvioitu pelaajaksi, joka voidaan uhrata ja josta voisi saada siirtomarkkinoilla kohtuullisen korvauksen.

Tusquetsilla itsellään ei ole väliaikaispuheenjohtajana mandaattia tehdä näin suuria peliliikkeitä siirtomarkkinoilla. Siksi Coutinhon myynti halutaan valmistella mahdollisimman pitkälle, jotta 24. tammikuuta valittava uusi puheenjohtaja voi niin halutessaan vain kuitata myynnin allekirjoituksellaan.

Coutinho aloitti kauden hyvin. Loukkaantuminen avasi kuitenkin tilaa muille ja toivuttuaan Coutinho on saanut huomata roolinsa kaventuneen. Messi ja Griezmann kuuluvat hyökkäysnelikossa nyt jatkuvasti avaukseen, ja Pedri vaikuttaisi ajaneen pikku hiljaa Coutinhon ohi. Brasilialaisen edelle on viime aikoina kiilannut myös Martin Braithwaite, eikä kilpailutilanne ainakaan helpotu, kun Ansu Fati ja Ousmane Dembélé toipuvat pelikuntoon.

Coutinhon myyminen helpottaisi Barcelonan talousongelmia, mutta se voisi samalla mahdollistaa päävalmentaja Ronald Koemanin himoitsemat hankinnat: hyökkääjä Memphis Depayn ja toppari Eric Garcían.

28-vuotias Coutinho siirtyi Barcelonaan Liverpoolista 145 miljoonan euron kaupassa tammikuussa 2018. Barcassa mies on pelannut yhteensä 87 ottelua tehoin 23+14. Kauden 2019-20 brasilialainen vietti lainalla Bayern Münchenissä.

Coutinhon sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2023, ja Transfermarkt arvioi miehen siirtomarkkina-arvoksi 60 miljoonaa euroa.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.