Sport: Barcelona seuraa tarkasti nuorta keskikentän timanttia – ”Olisi vaikeaa kieltäytyä heidän tarjouksestaan”

© Kuva: Getty Images

Barcelonassa pelaa jo kaksi yhdysvaltalaista, ja tällä hetkellä seura seuraa tiiviisti kolmatta.

Sport-lehti kertoo, että Barcelona on hyvin kiinnostunut Gianluca Busiosta, jolla on Yhdysvaltain ja Italian passit.

Busio on 18-vuotias keskikentän keskustan pelaaja, joka edustaa MLS:n Sporting Kansas Cityä. Häntä kuvaillaan monipuoliseksi keskikenttäpelaajaksi, joka kykenee sekä murtaviin syöttöihin että vahvaan puolustuspelaamiseen. Busio on myös nopea, joten hän kykenee tuomaan palloa omalla liikkeellään vastustajan ohi.

Sportin mukaan Barcelonan Busiosta saamat raportit ovat kohentuneet jatkuvasti, mutta kääntöpuolena moni muukin suurseura on alkanut kiinnostua pelaajasta. Lehti kertoo, että Busion perässä ovat Bayern München ja ”useampi suurseura Valioliigasta ja Serie A:sta”.

Transfermarktin mukaan Busion siirtomarkkina-arvo on tällä hetkellä vain neljä miljoonaa euroa, ja vielä kun nuorukaisen sopimus päättyy vuodenvaihteessa (joskin sopimuksessa on optio kahdesta lisävuodesta), vaikuttaa hän houkuttelevalta siirtokohteelta.

Jos arviot pelaajasta pitävät paikkansa, tällaisella hinnalla Busio voisi parhaimmillaan osoittautua samanlaiseksi nappihankinnaksi kuin Pedri. Marraskuussa 18 vuotta täyttänyt espanjalainen siirtyi Barcelonaan kuudella miljoonalla eurolla ja on välittömästi noussut merkittävään rooliin.

Barcelonan kannalta on melko lupaavan kuuloista se, mitä Busio itse sanoi Quim Mirón haastattelussa hiljattain.

– Olisi hienoa pelata Barcelonassa. Barca ei ole ottanut minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, mutta ehkä he ovat olleet yhteydessä agenttiini. Olen ymmärtänyt, että he ovat kiinnostuneita ja jos he tekisivät tarjouksen, minun olisi hyvin vaikeaa kieltäytyä siitä, Busio sanoi.

Barcelonan ongelma tapauksessa on se, että vaikkei puhuta valtavista summista, jokainen miljoona on tällä hetkellä seuralle liikaa. Talousvaikeudet ovat niin merkittäviä, että yhdenkään pelaajahankinnan tekeminen ei ole ihan helppoa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.