Barcelona otti sunnuntaina selvän, mutta tärkeän 4-0-voiton Osasunasta ja kuroi eroa sarjakärkeen kiinni kahdella pisteellä, kun sarjakärki Real Sociedad jäi myöhemmin illalla tasapeliin Villarrealia vastaan.

Jobinpostia Barcelona sai Clement Lenglet’n loukkaantumisesta. Loukkaantumissuma on paha muutenkin, mutta etenkin siksi, kun vammat kasautuvat keskuspuolustusosastolle. Jo ennen Lenglet’n vammaa kaikki muut Barcelonan topparit Gerard Piqué, Samuel Umtiti ja Ronald Araújo olivat joutuneet sairastuvalle, ja Osasuna-ottelussa tekikin La Liga -debyyttinsä 21-vuotias Óscar Mingueza.

Barcelona kohtaa Mestarien liigan vierasottelussa keskiviikkona Ferencvarosin. Barcelonan onneksi jatkopaikka on jo varma, joten lepuutuksia tehtäisiin luultavasti ilman loukkaantumisiakin. Lenglet’n vamma ei valmentaja Ronald Koemanin mukaan vaikuta muutenkaan vakavalta.

– Olen puhunut lääkärin kanssa. Vamma ei näytä kovin vakavalta, mutten tiedä, pystyykö Lenglet pelaamaan keskiviikkona, Koeman kertoi medialle pelin jälkeen AS:n mukaan.

Poissaolijoita korvannut Mingueza ei Koemanilta puhtaita papereita saanut, ja valmentaja keskustelikin heti pelin jälkeen nuorukaisen kanssa.

– Sanoin hänelle, että hän pelasi hyvän pelin, mutta menetti kaksi kertaa pallon, eikä niin saa käydä. Täytyy tietää, että toppari voi pelata mahtavan ottelun, mutta kaksi sellaista mokaa voi mustata koko ottelun. Hän on nuori ja pystyy parantamaan, Koeman totesi.

Antoine Griezmann teki ensimmäistä kertaa Barcelonaan siirtymisensä jälkeen maalin kahdessa perättäisessä ottelussa (kaikki kilpailut mukaan luettuna) onnistuttuaan myös viikolla Kiovan Dynamoa vastaan. Neljän viimeisen La Liga -ottelun saldo on kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä.

[readmore from=Barcelona]

– Griezmann on pelannut todella hyvin. Hän pelaa vapaammin. Hän antoi maalisyötön ja teki mahtavan maalin. Hän näyttää vapautuneemmalta kentällä, ja se on positiivista, Koeman kehui.

Barcelona pelaa seuraavien 30 päivän aikana yhdeksän ottelua, joten Koemanilla on päänvaivaa puolustuksensa järjestelemisen suhteen. Araújo ja Lenglet saattavat palata tositoimiin jo piankin, mutta joka tapauksessa varasuunnitelmiakin jouduttaneen laatimaan. Topparina saatetaankin nähdä lähiaikoina muun muassa Frenkie de Jongia, Junior Firpoa tai mahdollisesti jopa Sergio Busquetsia.