La Ligan fyysisessä kärkiottelussa pistejako – Real Sociedadin huippukärjen sataprosenttinen rankkarisaldo jatkuu

© Kuva: Getty Images

La Liga -kierros päättyi San Sebástianissa kiivaaseen ja fyysiseen kärkikamppailuun sarjajohtaja Real Sociedadin ja sarjakolmosen Villarrealin välillä. Kortteja jaettiin kaikkiaan kahdeksan pelaajille ja yksi Villarrealin valmentaja Unai Emerylle, ja kolhuja ja mustelmia jaettiin puolin ja toisin. Oli lähes ihme, ettei ketään tällejä saanutta pelaajaa viety paareilla kentältä, mutta Villarrealin Carlos Baccan vaihto puoliajalla johtui luultavasti loukkaantumisesta.

Ottelun molemmat maalit syntyivät rangaistuspotkusta. Pelattiin vasta pelin kuudetta minuuttia, kun Villarrealin Gerard Moreno sai tykittää kauniisti vasurillaan pallon maalin oikeaan reunaan. Pilkku tuomittiin, kun kotijoukkueen Aritz Elustondo lanasi kylmästi Pervis Estupiñanin kumoon.

Real Sociedad sai tilaisuuden tasoitukseen reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun pallo osui rangaistusalueella Villarrealin pelaajan käteen. Laukomaan asettui Mikel Oyarzabal, maailman ehkä tämän hetken varmin rankkarien vetäjä, eikä hän epäonnistunut nytkään. Espanjan maajoukkuehyökkääjä sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan.

Maali oli 23-vuotiaalle Oyarzabalille La Ligassa jo 50:s. Hän on onnistunut kaikissa La Ligassa ampumissaan 12 rangaistuspotkussa toistaiseksi. Kun mukaan otetaan kaksi cup-rankkaria, yksi Espanjan U21-maajoukkueessa ja yksi A-maajoukkueessa ammuttu pilkku, on Oyarzabalin saldo edelleen sataprosenttinen: 16 maalia 16 rangaistuspotkusta.

Kärkiottelun maalintekijät ovat myös La Ligan maalitilaston kärkinimet, sillä Oyarzabal johtaa maalipörssiä seitsemällä maalillaan ja Moreno on toisena kuudella osumallaan. Paco AlcacérIago AspasJoão Félix ja Luis Suárez ovat tehneet viisi maalia.

Real Sociedadin ja Villarrealin sijoitukset eivät 1-1-tasapelin jälkeen muuttuneet. Real Sociedadin etumatka Atlético Madridiin on yksi piste, mutta Atlético on pelannut kaksi ottelua vähemmän.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.