Barcelona kohtasi sunnuntaina Osasunan Camp Noulla sarjakauden yhdeksännessä ottelussaan. Barcelona voitti ottelun 4-0.

Surkeasti kauden aloittanut Barcelona oli avausjaksolla niskan päällä. Barcelonan ensimmäinen huippupaikka syntyi jo kymmenen minuutin jälkeen. Osasunan Unai García pysäytti Philippe Coutinhon laukauksen maaliviivalta.

Barcelona siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla. Martin Braithwaite iski katalaanien avausmaalin maalin edustalta. Osuma oli Braithwaitelle jo viikon kolmas, sillä tanskalainen teki tiistaina kaksi maalia Kiovan Dynamon verkkoon.

Antoine Griezmann vei Barcelonan kahden maalin etumatkalle viitisen minuuttia ennen taukoa. Upea volley löysi tiensä Sergio Herreran vartioimaan maaliin. Maali oli Griezmannille sarjakauden kolmas.

Toisen jakson alussa Coutinho siirsi Barcelonan jo 3-0 -johtoon. Griezmann syötti maalin eteen juosselle Coutinholle ja brasilialaisella oli helppo työ iskeä peliväline verkon perukoille.

Barcelona sai surkeita uutisia noin 25 minuuttia ennen loppua. Clément Lenglet loukkasi nilkkaansa ja joutui jättämään kentän. Lenglet’n loukkaantumisen myötä Barcelona ainoa terve toppari on sunnuntaina debyyttinsä La Ligassa tehnyt Óscar Mingueza.

Leo Messi vei Barcelonan 4-0 -johtoon komealla boksin ulkopuolelta lähteneellä laukauksella. Maalin jälkeen Messi riisui pelipaitansa, jonka alta paljastui Diego Maradonaa kunnioittava Newell’s-paita. Newell’s on Messin lapsuuden suosikkiseura. Maradona pelasi Newell’sissä kaudella 1993-94.