Barcelonan pitkään vellonut sisäinen kuohunta sai tiistai-iltana merkittävän, mutta jokseenkin odotetun käänteen, kun seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ja tämän hallitus ilmoittivat eroamisestaan. Barcelonassa valmistauduttiin näihin kohdistuvaan epäluottamusäänestykseen, mutta seura oli anonut tälle lykkäystä koronaviruspandemiasta johtuvan poikkeustilan takia. Koska Katalonian hallitus ei lykkäystä myöntänyt, päätti Bartomeu erota ihmisten turvallisuuteen vedoten.

Barcelonan väliaikaiseksi puheenjohtajaksi nousee nyt 69-vuotias Carles Tusquets. Hänen historiansa FC Barcelonan kanssa ulottuu kauas, sillä Tusquetsista tuli seuran rahastonhoitaja vain 27-vuotiaana. Tusquetsilla kerrotaan olleen sormensa pelissä Diego Maradonan hankkimisessa Barcelonaan vuonna 1982.

Tusquets valmistui taloustieteen maisteriksi Barcelonan yliopistosta ja hänellä on yli 40 vuoden työkokemus finanssialalta. Hän perusti vuonna 1983 Espanjassa uraa uurtaneen sijoitusrahaston Fibanc Groupin ja työskentelee tätä nykyä sen omistavan Mediolanum-pankin puheenjohtajana. Tiivistetysti Tusquetsin voi sanoa olevan piinkova pankkimies.

Tusquetsin ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi tiedetä tavoittelevan Barcelonan pysyvää puheenjohtajuutta, vaan seuraavaksi seurassa aletaan valmistautua uusiin puheenjohtajavaaleihin.

Sääntöpykälien mukaan vaalit tulee järjestää 40-90 päivän sisällä edellisen puheenjohtajan ja johtokunnan erosta. Barcelonaa läheltä seuraava toimittaja Alfredo Martínez kertoo, että Barcelona saanee uuden puheenjohtajan tammikuussa.

Alfredo Martínez

@Alfremartinezz
Ahora se constituirá la Comisión Gestora presidida por Carles Tusquets presidente de la comisión económica.Según el art 35.4 de los estatutos deberán convocar elecciones entre 40 y 90 días . Nuevo presidente del Barcelona en Enero

LUE LISÄÄ: