Barcelonan seurapresidentti Josep Maria Bartomeu ilmoitti tiistai-iltana eronneensa tehtävästään. Bartomeun lisäksi myös koko Barcelonan hallitus on eronnut.

Bartomeu piti tiistai-iltana lehdistötilaisuuden Camp Noulla. Bartomeu ehti toimia Barcelonan seurapresidenttinä noin kuuden ja puolen vuoden ajan.

– Tämä on hyvin harkittu päätös, johon me kaikki hallituksen jäsenet olemme päätyneet yhteisymmärryksessä, Bartomeu totesi.

Bartomeun johtaman seurajohdon tavoite oli siirtää epäluottamusäänestyksen aikataulua koronaviruspandemiaan vedoten, mutta Katalonian hallitus ei suostunut siihen.

– Hallitus ilmoitti meille, ettei epäluottamusäänestyksen siirtämiselle ole syitä.

– Mestarien liigasta putoamisen jälkeen helpointa olisi ollut erota, mutta meidän oli tehtävä urheilullisia ja taloudellisia päätöksiä.

– Minua, perhettäni ja hallituksen jäseniä on haukuttu ja uhkailtu.

Bartomeu paljasti myös Barcelonan hyväksyneen osallistumiskutsun Euroopan Superliigaan, jota eurooppalaiset suurseurat ovat suunnitelleet jo pitkään.

– Samalla ilmoitan myös hienoja uutisia. Eilen hyväksyimme osallistumiskutsun tulevaisuuden Euroopan Superliigaan, joka varmistaisi Barcelonan taloudellisen tasapainon. Olemme myös hyväksyneet seurajoukkueiden MM-kisojen uuden formaatin.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
El presidente Josep Maria Bartomeu anuncia la dimisión de la Junta Directiva del FC Barcelona