Barcelonan avauskokoonpanoon muutoksia – kaksi nuorta kesähankintaa päästetään nyt irti

© Kuva: Getty Images

Barcelonan avauskokoonpano illan La Liga -otteluun Getafea vastaan on julkistettu.

Kolme ensimmäistä peliä on menty täysin samalla avauksella, mutta nyt nähdään muutoksia.

Loukkaantuneen Jordi Alban tilalla vasempana pakkina nähdään kesähankinta Sergiño Dest. Ajaxista 1. lokakuuta hankittu Dest on periaatteessa oikea pakki, mutta nimenomaan hän pelannee nyt vasemmalla eikä niin ikään avaukseen merkitty Sergi Roberto. Tästä saatiin viitteitä jo viime kierroksella, jolloin Dest vaihdettiin kesken ottelun Alban tilalle.

Destin valitseminen on mielenkiintoista sikäli, että varsinainen vasen pakki Júnior Firpo on sinänsä toipunut loukkaantumisestaan. Syystä tai toisesta päävalmentaja Ronald Koeman nosti kuitenkin Destin Firpon edelle.

Toinen muutos avauskokoonpanossa nähdään hyökkäysnelikossa. Philippe Coutinho on tähän asti avannut kaikki ottelut, mutta nyt ei. Hänen tilallaan on niin ikään kesällä seuraan saapunut Pedri. Vasta 17-vuotias Pedri on tällä kaudella esiintynyt kaikissa kolmessa ottelussa mutta vastuuta on tullut yhteensä vain 67 minuuttia. Nyt hänet päästetään irti alkuvihellyksestä lähtien.

Kolmantena muutoksena Ansu Fati jää avauskokoonpanosta sivuun, ja hänen paikkansa avauksessa saa Ousmane Dembélé. Barcelona yritti viimeiseen asti kaupata 23-vuotiasta Dembéléä siirtoikkunan viimeisenä päivänä, mutta lopulta ranskalainen jäi seuraan. Dembélén on kerrottu harjoitelleen viime aikoina myös vapaapäivinään, millä hän on pyrkinyt vakuuttamaan Koemanin sitoutumisestaan.

On mielenkiintoista nähdä, miten Koeman ryhmittelee hyökkäysnelikkonsa. Todennäköisesti Dembélé pelaa laidalla, mutta muilta osin ilmassa on kysymysmerkkejä. Antoine Griezmann valitti maajoukkuetauolla, kuinka hänen pitäisi päästä pelaamaan laidan sijaan keskellä. Pedri, Lionel Messi ja Griezmann sinänsä kaikki pystyvät pelaamaan sekä laidalla että keskellä.

Getafen ja Barcelonan välinen ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.