Barcelona vahvistaa, että seura on vastaanottanut adressin Josep Maria Bartomeun epäluottamusäänestyksestä. Adressi luovutettiin Barcelonan toimistolle torstai-iltana.

Barcelonan tiedotteen mukaan adressi ylitti kevyesti vaaditun rajan epäluottamusäänestyksen järjestämistä varten. Nimiä on saatu kerättyä kasaan 20 687, kun vaadittu raja oli 15 prosenttia seuran äänioikeutetuista jäsenistä eli 16 520 kappaletta. Bartomeu ei joudu epäluottamusäänestykseen yksin, vaan se kohdistuu koko johtokuntaan.

Seuraavaksi seuralla on 10 päivää aikaa koota kasaan lautakunta, joka vahvistaa nimenkeräyslistan. Lautakunta koostuu kahdesta seuran johtokunnan jäsenestä, listan kahdesta ensimmäisestä allekirjoittajasta ja Katalonian jalkapalloliiton edustajasta. Lautakunnan on 10 päivän sisällä tarkastettava lista.

Jos ja kun lista hyväksytään, Barcelonan johtokunnan on järjestetettävä epäluottamusäänestys 10-20 päivän sisällä listan hyväksymisestä. Todennäköisesti äänestys pidetään siis lokakuun puolivälissä.

Bartomeun syrjäyttäminen vaatii kahden kolmasosan kannatuksen äänestyksessä. Mikäli äänestys päätyy epäluottamukseen, Bartomeu siirretään syrjään välittömästi. Tuolloin tilapäinen johtokunta järjestää uudet puheenjohtajavaalit, jotka järjestettäneisiin joulukuussa.