Barcelona vahvisti asemaansa sarjataulukon kärjessä myöhään lauantai-iltana, kun se voitti Real Mallorcan 4-0 vieraissa Arturo Vidalin, Martin Braithwaiten, Jordi Alban ja Lionel Messin maaleilla.

Kyseessä oli Barcelonan ensimmäinen ottelu koronaviruspandemian aiheuttaman pelitauon jälkeen. Barcelona johtaa La Ligan mestaruustaistoa ainakin hetkellisesti viiden pisteen voimin.

Barcelona siirtyi 1-0-johtoon jo 65 sekunnin pelin jälkeen.

Frenkie de Jong ryöväsi pallon sinnikkäästi itselleen hyökkäyskolmanneksella ja syötti sen vasemmalle laidalle Jordi Alban jalkaan. Espanjalaispuolustaja keskitti pallon boksiin, mistä Vidal puski sen komealla syöksyllä maaliverkon perukoille. 1-0.

Barcelona piti johtoasemastaan tiukasti kiinni, eikä Mallorca päässyt Takefusa Kubon muutamaa terävää kaukolaukausta lukuun ottamatta testaamaan Marc-André ter Stegeniä vieraiden maalilla.

Kun ottelua oli takana 36 minuuttia, Barcelona tuplasi johtonsa Braithwaiten ensimmäisellä täysosumalla katalonialaisseuran paidassa. Messi jatkoi de Jongin pomppivan syötön pilkun tuntumaan, mistä tanskalaishyökkääjä latasi sen komealla laukauksella maalin kattoon. 2-0.

Braithwaite on onnistunut tällä kaudella maalinteossa Mallorcaa vastaan sekä Leganesin että Barcelonan paidassa. Hän on tehnyt La Ligassa yhteensä seitsemän maalia tällä kaudella.

Joukkuetoverit onnittelivat Martin Braithwaitea hänen ensimmäisestä maalistaan Barcelonan väreissä. Kuva: Getty Images

Toisen jakson alussa Ante Budimir osoitti, ettei Mallorca ole vielä luovuttanut kamppailun suhteen. 28-vuotias keskushyökkääjä laukoi pallon tulisesti vasemmalla jalallaan rangaistusalueen reunalta, mutta pallo viuhui vain hieman ohitse oikean tolpan.

Tunnin pelin kohdalla Braithwaite kävi lähellä ottelunsa toista osumaa, mutta Manuel Reina Rodríguez venyi Mallorcan maalilla loistavaan torjuntaan. Vaihdosta sisään tullut Luis Suárez missasi hetkeä myöhemmin hyvän maalipaikan Messin syötöstä.

Kymmenen minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä Barcelona varmisti voittonsa ottelunsa kolmannella maalilla. Messi pelasi Alban erinomaisella syötöllä läpiajoon, eikä nopeajalkainen laitapuolustaja lähietäisyydeltä epäonnistunut. 3-0.

Lisäajalla argentiinalaistähti onnistui viimein itsekin, kun hänen sivaltava laukauksensa oikealla jalalla kimposi puolustajan kautta maaliverkon perukoille Suárezin erinomaisen esityön jälkeen. 4-0-numerot jäivät pelin loppulukemiksi.

Messi on osumansa myötä joko tehnyt tai syöttänyt 15 Barcelonan viimeisestä 18 maalista La Ligassa. Argentiinalaistähti on takonut kuluvan sarjakauden aikana yhteensä 20 maalia ja 14 maalisyöttöä 23 peliin.